Go Back Email Link

Paste a la Carbonara

Timp pregatire 20 minutes

Echipament

  • 1 oala mare
  • 1 castron
  • 2 cutit de filetat
  • 1 zdrobitor usturoi
  • 2 tigaie adanca

Ingrediente

  • 500 g paste
  • 300 g bacon (guanciale)
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc

Instructiuni

  • Puneti o oala mare cu 2 litri de apa la fiert, cu o lingura de sare. Cand apa clocoteste, adaugati pastele si fierbeti conform indicatiilor de pe pachet.
  • Taiati baconul felii subtiri. Curatati usturoiul de coaja.
  • Puneti 1-2 linguri ulei de masline intr-o tigaie adanca si adaugati baconul taiat. Puneti si usturoiul, dat pe o razatoare sau prin zdrobitor. Prajiti la foc mediu.
  • Spargeti ouale intr-un bol si bateti-le
  • Cand pastele s-au fiert scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie. Amestecati usor, sa se combine. Puneti capacul la tigaie si lasati 5-10 minute pentru ca oul sa se coaguleze.
Meniu: Paste
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: carbonarea, paste a la carbonara, paste carbonara, paste cu fasole