Go Back

Chiftele a la bunica

Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 1 hour

Echipament

  • 1 masina de tocat sau robot bucatarie
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 bol mare de sticla
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 4 oua
  • 3 cepe
  • 4 felii paine
  • lapte
  • faina
  • sare
  • piper
  • mirodenii

Instructiuni

  • Carnea se de la masina de tocat sau robotul de bucatarie si se marunteste.
  • Curatati morcovii si cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mica (sau tot la robot). Puneti apoi peste carne, intr-un bol incapator.
  • Curatati ceapa de coaja si tocati-o marunt. Intr-o tigaie puneti ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa. Adaugati in bolul cu carne.
  • Painea se poate prepara in doua moduri:
  • 1. Intr-un bol puneti putin lapte si apoi adaugati feliile de paine la inmuiat, cateva minute. Scurgeti apoi excesul de lapte si maruntiti bine painea, dupa care o puneti in bolul cu carne.
  • 2. Intr-un robot de bucatatie maruntiti bine painea. Apoi adaugati-o peste carne in bol si puneti si putin lapte.
  • Prefer a doua varianta pentru ca in prima mai ies cocoloase de paine atunci cand se marunteste cu mana.
  • Spargeti ouale si turnati continutul in bol. Adaugati apoi cateva linguri de faina, sare, piper, verdeturile tocate marunt.
  • Amestecati energic cu mana toate ingredientele pana cand se omogenizeaza. Mai puneti faina daca e nevoie (nu trebuie sa fie putina altfel chiftelele se vor desface).
  • Luati un castron cu apa langa voi si inmuiati mainile. Luati apoi compozitie si faceti chiftelute rotunde, cat va plac voua de mari (de obicei cam cat o minge de ping-pong). Cand compozitia incepe sa se lipeasca de maini bagati mainile in apa. Repetati. Aranjati frumos pe un tocator mare de lemn sau hartie de copt.
  • Daca doriti sa le faceti la cuptor incalziti-l la 200 de grade. Puneti hartie de copt intr-o tava si aranjati chiftelele frumos. Dati la cuptor timp de 20 de minute sau pana cand se rumenesc.
  • Daca le prajiti, intr-o tigaie de tip wok (sau o tigaie mai adanca) puneti ulei si lasati sa se incinga. Cand e incins dati focul la potrivit. Adaugati apoi chiftelele si rumeniti-le frumos pe toate partile.
    chiftele la tigaie a la bunica
  • Intr-un vas mare puneti cateva prosoape de hartie de bucatarie. Scoateti chiftelele pe prosop si lasati sa se raceasca. Repetati pasii 1 sau 2 (de coacere sau prajire) pana cand terminati toata compozitia.
  • Nu pot decat sa va urez "Pofta Buna!"
Meniu: Carne, Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: afumatura, Chiftele a la bunica, chiftele cu carne, chiftele de carne, chiftele de porc