Go Back Email Link

Salata orientala

Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 bol de sticla
  • 1 oala pentru fiert
  • 1 strecuratoare / sita

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 300 g castraveti murati
  • 100 g masline
  • 2 buc ceapa rosie
  • 4 oua
  • 3 linguri capere
  • 2 linguri ulei de masline
  • maioneza dupa preferinte
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • In primul rand preparati cartofii. Acestia pot fi facuti in 4 moduri.

Modul 1

  • Spalati cartofii bine si curatati-i de coaja. Puneti o oala cu apa si sare pe aragaz si adaugati cartofii, taiati cubulete. Cand apa clocoteste lasati cartofii sa fiarba 10-15 minute (incercati-i cu o furculita) dupa care opriti focul. Strecurati cartofii intr-o sita, sa se scurga de apa.

Modul 2

  • Este similar cu cel de mai sus doar ca, dupa ce ii spalati bine, ii curatati si ii puneti la fiert in apa cu sare intregi. Cand sunt fierti (tot dupa 10-15 minute, trebuie incercati cu o furculita) strecurati apa, lasati sa se raceasca putin cartofii si apoi ii taiati cubulete.

Modul 3

  • Este similar cu cele doua, doar ca puteti pune cartofii cu tot cu coaja la fiert, urmand ca dupa ce s-au fiert sa ii curatati de coaja si sa ii taiati cuburi. Unele persoane, insa, nu sunt OK cu gustul de coaja de cartof fiarta si prefera modul 1 sau 2 de preparare a cartofilor.

Modul 4

  • Dureaza ceva mai mult, dar au cartofii capata un gust mai deosebit. Dupa ce ati spalat cartofii ii puneti intr-o tava la cuptor cu tot cu coaja, timp de 40-60 minute, la 180 grade. La 30 de minute rasuciti cartofii pe cealalta parte. Dupa ce s-au facut ii scoateti din cuptor, ii lasati putin sa se raceasca, ii curatati de coaja si taiati cubulete.

Prepararea salatei

  • Dupa ce s-au facut cartofii, puneti ouale la fiert. Sunt mai multe moduri de a fierbe ouale si a obtine consistenta pe care o doriti (moale, cleios sau tare). Scoateti ouale din cofrag si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei. Puneti o oala cu apa pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati ouale si lasati-le la foc 3 minute pentru ou moale, 5 pentru cleios si 7 pentru tare. Alt mod de preparare este sa le puneti de la inceput in apa si atunci cand apa fierbe sa opriti focul de pe aragaz si sa le lasati inca 4, 6 sau 8 minute in apa clocotita.
  • Curatati ceapa rosie si taiati-o feliute. Taiati castravetii murati in lungime si apoi in felii, de grosimea celor de ceapa. Taiati si maslinele in felii (dupa ce le-ati scos samburii)
  • Puneti intr-un bol cartofii cuburi, ceapa rosie, castravetii, 2 linguri de capere, maslinele. Puneti peste ele 3 linguri de ulei (de care doriti: de susan, de struguri sau de masline, dupa gust), sare si piper si amestecati cu maioneza (daca doriti). Puneti deasupra ouale curatate de coaja si taiate in sferturi.
  • Serviti simplu sau ca salata de insotire pentru preparate din carne.
Meniu: Salate
Bucataria: Germana, Romana
Cuvant cheie: salata asortata, salata de cartofi, Salata orientala