Go Back

Supa crema de telina si pastarnac

Portii 8 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 40 minutes

Echipament

  • 1 oala mare
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 curatator legume
  • 1 blender

Ingrediente

  • 2 buc telina radacina
  • 2 buc pastarnac mare
  • 3 cartofi
  • 2 cepe uscate
  • 4 catei usturoi
  • 1 l supa de legume sau apa
  • 250 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • curcuma
  • patrunjel

Instructiuni

  • Spalati legumele si curatati-le de coaja.
  • Tocati legumele cubulete.
  • Incingeti putin ulei intr-o oala incapatoare si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti-le putin, fara sa le ardeti.
  • Adaugati pastrarnacul, telina si cartofii si caliti-le cateva minute.
  • Adaugati supa si dati aragazul la foc mic. Acoperiti oala cu un capac si fierbeti timp de 20-25 de minute, pana cand se inmoaie legumele.
  • Cand legumele s-au inmuiat pasati-le cu un blender.
  • Adaugati smantana si mirodeniile, dupa gust.
  • Daca compozitia este prea cremoasa mai adaugati putina zeama de supa sau apa, pana cand obtineti consistenta dorita, si mai fierbeti inca 5 minute.
  • Cand este gata dati deoparte si serviti cu crutoane
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: pastrarnac, supa crema, supa crema de telina, telina