Vinete umplute la cuptor este un preparat din bucataria greceasca, unde este cunoscut sub numele Papoutsakia.
Se prepara destul de rapid si nu necesita prea multa bataie de cap. E putin mai minutios pentru ca trebuie sa puneti vinete la cuptor, sa le coaceti pe fiecare parte, timp in care trebuie sa va ocupati de celelalte ingrediente.
Preparatul este insa foarte bun ca si aperitiv dar si ca fel principal si se poate face atat cu carne cat si fara.

Vinete umplute la cuptor
Echipament
- 1 tocator
- 1 tigaie inalta
- 1 robot bucatarie
- 1 tava copt
Ingrediente
- 4 vinete mari
- 200 g carne tocata de porc sau vita
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 100 g parmezan ras
- ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc
Instructiuni
- Se incinge cuptorul la 200 grade. Intr-o tava se pune foaie de copt
- Se spala vinetele si se taie pe jumatate. Se scobesc cu o lingura si un cutit, avand grija ca pe fiecare jumatate de vanata sa ramana pe margine cam jumatate de centimetru. Turnati putin ulei de masline in fiecare scobitura si cu o pensula de bucatarie ungeti bine vinetele. Se sareaza fiecare jumatate in parte. Se pun vinetele in tava cu scobitura in jos si se pun la cuptor timp de 5-10 minute.
- Intre timp tocati miezul de la vinete pe care l-ati scos prin scobire. Se toaca si ceapa si rosiile. Incingeti o tigaie adanca pe foc, puneti ulei de masline si caliti vinetele, ceapa si rosiile impreuna. Adaugati sare, piper, mirodenii dupa gust. Adaugati apoi carnea si amestecati impreuna timp de 10 minute, avand grija sa nu se prinda.
- Scoateti vinetele din cuptor si intoarceti-le cu scobitura in sus. Umpleti fiecare vanata cu compozitia din tigaie. Dati la cuptor inca 5-10 minute.
- Scoateti de la cuptor, presarati parmezan ras deasupra si apoi mai puneti la cuptor 3-5 minute, sa se topeasca parmezanul.