Vinete umplute la cuptor

32

Vinete umplute la cuptor este un preparat din bucataria greceasca, unde este cunoscut sub numele Papoutsakia.

Se prepara destul de rapid si nu necesita prea multa bataie de cap. E putin mai minutios pentru ca trebuie sa puneti vinete la cuptor, sa le coaceti pe fiecare parte, timp in care trebuie sa va ocupati de celelalte ingrediente.

Preparatul este insa foarte bun ca si aperitiv dar si ca fel principal si se poate face atat cu carne cat si fara.

Vinete umplute la cuptor

Timp preparare 20 min
Timp coacere 30 min

Unelte

  • 1 tocator
  • 1 tigaie inalta
  • 1 robot bucatarie
  • 1 tava copt

Ingrediente

  • 4 vinete mari
  • 200 g carne tocata de porc sau vita
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 100 g parmezan ras
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc

Instructiuni

  • Se incinge cuptorul la 200 grade. Intr-o tava se pune foaie de copt
  • Se spala vinetele si se taie pe jumatate. Se scobesc cu o lingura si un cutit, avand grija ca pe fiecare jumatate de vanata sa ramana pe margine cam jumatate de centimetru. Turnati putin ulei de masline in fiecare scobitura si cu o pensula de bucatarie ungeti bine vinetele. Se sareaza fiecare jumatate in parte. Se pun vinetele in tava cu scobitura in jos si se pun la cuptor timp de 5-10 minute.
  • Intre timp tocati miezul de la vinete pe care l-ati scos prin scobire. Se toaca si ceapa si rosiile. Incingeti o tigaie adanca pe foc, puneti ulei de masline si caliti vinetele, ceapa si rosiile impreuna. Adaugati sare, piper, mirodenii dupa gust. Adaugati apoi carnea si amestecati impreuna timp de 10 minute, avand grija sa nu se prinda.
    vinete-umplute-1
  • Scoateti vinetele din cuptor si intoarceti-le cu scobitura in sus. Umpleti fiecare vanata cu compozitia din tigaie. Dati la cuptor inca 5-10 minute.
    vinete-umplute-4
  • Scoateti de la cuptor, presarati parmezan ras deasupra si apoi mai puneti la cuptor 3-5 minute, sa se topeasca parmezanul.
Tip reteta: Aperitive
Bucataria: Italiana, Romana
Cuvant cheie: vinete, vinete coapte, vinete la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close