Mancarea aceasta se incadreaza in sectiunea tapas, adica un aperitiv in bucati mici care poti fi mancate deodata, fara sa musti din ele.


Vinete cu mozarella si prosciutto la cuptor
Equipment
- 1 tava copt
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
Ingredients
- 2 vinete subtiri
- 250 g mozarella
- 250 g prosciutto
- 100 g masline
- ulei de masline
- sare
- piper
Instructions
- Se incinge cuptorul la 200g. Intr-o tava se pune hartie de copt.
- Se spala vinetele si se taie rondele. Se presara cu sare si ulei de masline. Se pun in tava si se dau la cuptor 5 minute dupa care se scoate tava si se intorc vinetele pe partea cealalata.
- Se rupe mozarella bucati sau se taie cuburi si se pune cate un cub pe fiecare felie de vanata
- Se adauga pe fiecare felie de vanata cu mozarella cate o feliuta de prosciutto. Se pune in varf cate o jumatate de maslina
- Se presara cu sare si ulei de masline si se dau la cuptor 5-10 minute pana se topeste mozarella si sunt rumenite.