Vinete cu mozarella si prosciutto la cuptor

67

Mancarea aceasta se incadreaza in sectiunea tapas, adica un aperitiv in bucati mici care poti fi mancate deodata, fara sa musti din ele.

Vinete cu mozarella si prosciutto la cuptor

Timp pregatire 10 mins
Timp preparare 15 mins

Ustensile

  • 1 tava copt
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 2 vinete subtiri
  • 250 g mozarella
  • 250 g prosciutto
  • 100 g masline
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Se incinge cuptorul la 200g. Intr-o tava se pune hartie de copt.
  • Se spala vinetele si se taie rondele. Se presara cu sare si ulei de masline. Se pun in tava si se dau la cuptor 5 minute dupa care se scoate tava si se intorc vinetele pe partea cealalata.
    Vinete-mozzarella-prosciutto-1
  • Se rupe mozarella bucati sau se taie cuburi si se pune cate un cub pe fiecare felie de vanata
  • Se adauga pe fiecare felie de vanata cu mozarella cate o feliuta de prosciutto. Se pune in varf cate o jumatate de maslina
    Vinete-mozzarella-prosciutto-1
  • Se presara cu sare si ulei de masline si se dau la cuptor 5-10 minute pana se topeste mozarella si sunt rumenite.
Tip preparat: Aperitive
Bucataria: Italiana, Romana
Cuvint cheie: curcan la cuptor, mozarella, prosciutto, vinete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close