Tzatziki

258

Probabil cea mai populara mancare in Grecia, tzaziki are insa provenienta din Asia Mica (Persia), fiind apoi „popularizata” in Turcia, Armenia si in cele din urma in Grecia. Numele provine din „cac” (ierburi, persana) – cagic (armeana) – cakic (turca) – tzatziki (greaca). Variatiuni pe aceeasi tema se intalnesc si in Bulgaria si Serbia, reteta fiind similara: iaurt combinat cu ierburi si castraveti.

sursa, Wikipedia

Sunt sigur ca daca v-ati facut vacanta in Grecia sau ati fost la un restaurant grecesc ati fost servit cu aceasta pasta de iaurt racoritoare. O puteti face si voi foarte usor, dar pentru o buna reusita trebuie sa folositi ingrediente de calitate.

Tzatziki

Portii 4 persoane
Timp pregatire 20 mins

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 razatoare mare
  • 1 bol sticla

Ingrediente

  • 500 g iaurt grecesc
  • 1 castravete Fabio
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Curatati castravetele de coaja, taiati pe jumatate si scoateti semintele. Dati pe razatoarea mare intr-un castron.
  • Stoarceti bine de tot castravetii, in pumni.
  • Puneti castravetii intr-un bol mai mare. Dati cateii de usturoi pe razatoarea mica si adaugati sare, piper si uleiul de masline. Amestecati totul. Adaugati iaurtul si amestecati pana se obtine o masa compacta.
  • Serviti cu masline, rosii si paine prajita in ulei de masline.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Greceasca
Cuvant cheie: iaurt grecesc, sos grecesc, Tzatziki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close