Tzatziki

703

Tzatziki – un preparat grecesc delicios si revigorant

Probabil cea mai populara mancare in Grecia, tzatziki are insa provenienta din Asia Mica (Persia), fiind apoi „popularizata” in Turcia, Armenia si in cele din urma in Grecia. Numele provine din „cac” (ierburi, persana) – cagic (armeana) – cakic (turca) – tzatziki (greaca). Variatiuni pe aceeasi tema se intalnesc si in Bulgaria si Serbia, reteta fiind similara: iaurt combinat cu ierburi si castraveti.

sursa, Wikipedia

Sunt sigur ca daca v-ati facut vacanta in Grecia sau ati fost la un restaurant grecesc ati fost servit cu aceasta pasta de iaurt racoritoare. O puteti face si voi foarte usor, dar pentru o buna reusita trebuie sa folositi ingrediente de calitate.

ingrediente tzatziki

Mod de preparare tzatziki

Aveti nevoie de iaurt grecesc de calitate (500g), un castravete Fabio sau 2-3 castraveti Cornison mai maricei, cativa catei de usturoi, sare, piper, ulei de masline si oregano (proaspat sau uscat).

Castravetii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, dupa care se pun intr-o sita si se lasa la scurs cateva minute. Apoi se storc, cu mana.

Peste iaurtul pus intr-un bol se adauga usturoiul dat pe razatoarea mica, apoi castravetii, sare, piper si ulei de masline si se amesteca pana se omogenizeaza. Se presara oregano tocat deasupra.

Si gata! Sosul este gata de servit pe paine prajita sau langa niste preparate la gratar!

Tzatziki

Un preparat grecesc delicios si revigorant
Portii 4 persoane
Timp pregatire 20 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 razatoare mare
  • 1 bol sticla

Ingrediente

  • 500 g iaurt grecesc
  • 1 castravete Fabio
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Curatati castravetele de coaja, taiati pe jumatate si scoateti semintele. Dati pe razatoarea mare intr-un castron.
  • Stoarceti bine de tot castravetii, in pumni.
  • Puneti castravetii intr-un bol mai mare. Dati cateii de usturoi pe razatoarea mica si adaugati sare, piper si uleiul de masline. Amestecati totul. Adaugati iaurtul si amestecati pana se obtine o masa compacta.
  • Serviti cu masline, rosii si paine prajita in ulei de masline.
  • Pentru mai multe detalii urmariti videoclipul de mai jos.

Video

Meniu: Aperitive
Bucataria: Greceasca
Cuvant cheie: iaurt grecesc, sos grecesc, Tzatziki

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Vizitati sectiunea de aici  pentru niste delicioase grecesti.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close