Originara din Mexic, tortilla de faina de grau (lipie) este folosita pentru diverse preparate mexicane cum ar fi burrito, quesadilla sau taco.
Se prepara usor si dispare la fel de usor din farfurie.

Tortilla din faina de grau
Echipament
- 1 bol mare
- 1 tigaie neaderenta
- 1 sucitor
Ingrediente
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- apa
Instructiuni
- Amestecati faina cu praful de copt si sarea intr-un bol incapator
- Adaugati uleiul de masline si incepeti sa framantati cu mana. Din cand in cand adaugati putina apa si framantati pana faceti un bol de aluat de consistenta plastelinei. Daca iese prea lipicios mai adaugati faina. Daca e prea tare, mai adaugati apa.
- Pe un tocator sau chiar pe masa de lucru presarati putina faina. Impartiti aluatul in 8 bile potrivite. Cu un sucitor intindeti bilele bine, pana se obtine o lipie subtire.
- Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie si puneti lipia la copt. Ungeti cu ulei de masline si partea de deasupra a lipiei, folosind eventual o pensula pentru intins uleiul. Dupa aproximativ 1-2 minute intoarceti pe partea cealalata, coaceti si apoi puneti pe farfurie. Repetati procesul pana terminati aluatul.
- Serviti cu chili con carne (in cazul de fata) sau faceti umplutura pentru burrito, taco sau quesadilla.