Tortilla din faina de grau

1.3K

Originara din Mexic, tortilla din faina de grau (lipie) este folosita pentru diverse preparate mexicane cum ar fi burrito, quesadilla sau taco.

Se prepara usor si dispare la fel de usor din farfurie, pentru ca se combina perfect cu carnea si legumele. Eu o folosesc de fiecare data cand fac chili con carne.

Cum se prepara tortilla din faina de grau?

Se amesteca faina cu sare si praf de copt. Se adauga ulei de masline si treptat apa, pana se obtine un aluat moale dar consistent.

Apoi se imparte aluatul in cateva bucati potrivite care se ruleaza bile. Fiecare bila se intinde cu un sucitor pana se aplatizeaza si se formeaza, astfel, lipia.

Se pune putin ulei de masline in tigaie si se intinde cu o pensula. Fiecare tortilla se prajeste in tigaie pe ambele parti.

Dar sa trecem la treaba si sa vedem ce ustensile ne trebuie, cantitatile de ingrediente si care sunt pasii detaliati pentru a prepara tortilla din faina de grau

Tortilla din faina de grau

Servings 6 persoane
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 30 minutes

Equipment

  • 1 bol mare
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 sucitor

Ingredients

  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • apa

Instructions

  • Amestecati faina cu praful de copt si sarea intr-un bol incapator
    tortilla-faina-grau
  • Adaugati uleiul de masline si incepeti sa framantati cu mana. Din cand in cand adaugati putina apa si framantati pana faceti un bol de aluat de consistenta plastelinei. Daca iese prea lipicios mai adaugati faina. Daca e prea tare, mai adaugati apa.
    tortilla faina grau 2
  • Pe un tocator sau chiar pe masa de lucru presarati putina faina. Impartiti aluatul in 8 bile potrivite. Cu un sucitor intindeti bilele bine, pana se obtine o lipie subtire.
    tortilla faina grau 3
  • Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie si puneti lipia la copt. Ungeti cu ulei de masline si partea de deasupra a lipiei, folosind eventual o pensula pentru intins uleiul. Dupa aproximativ 1-2 minute intoarceti pe partea cealalata, coaceti si apoi puneti pe farfurie. Repetati procesul pana terminati aluatul.
    tortilla-faina-grau
  • Serviti cu chili con carne (in cazul de fata) sau faceti umplutura pentru burrito, taco sau quesadilla.
Meniu: Altele
Bucataria: Mexican
Cuvant cheie: tortilla, tortilla din faina, Tortilla din faina de grau

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete diverse vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close