Torti fish wraps
Torti fish wraps sunt niste rulouri de tortilla umplute cu peste si salsa de legume. Practic sunt un fel de burrito in care carnea de vita este inlocuita de cea de peste, iar legumele sunt proaspete. Pentru sos puteti alege intre mujdei, sos de lamaie sau sos de iaurt cu lamaie si patrunjel.
Sosul de lamaie se face foarte simplu: intr-un borcan micut puneti zeama de la jumatate de lamaie, 3-4 linguri de ulei de masline, sare si piper. Puneti capacul la borcanel si apoi agitati-l bine, pana cand sosul se omogenizeaza.
Cum se prepara Torti fish wraps
Filetati pestele cu grija, sa nu ramana niciun os. Dati-le cu putina sare pe ambele parti. Intr-o tigaie neaderenta puneti putin ulei, lasati sa se incinga putin si frigeti fileurile de peste.
Spalati si curatati bine toate legumele, desfaceti avocado-ul, taiati-le bucatele mici si faceti o salata sau o salsa, adaugand zeama de lamaie si putin ulei de masline.
Incalziti putin fiecare foaie de tortilla in tigaie dupa care umpleti-o cu putina salsa si fileuri de peste, apoi rulati si serviti.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile, dar si pasii detaliati pentru a prepara Torti fish wraps.


Torti fish wraps
Equipment
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 cutit filetat
- 1 tigaie neaderenta
- 1 bol sticla
Ingredients
- 8 fileuri peste
- 4 rosii
- 3 castraveti
- 4 ceapa verde
- 2 ardei
- 2 avocado
- zeama de la o lamaie
- sare
- ulei de masline
Instructions
- Daca ati cumparat fileuri de la pescarie ati scapat usor de pasul acesta. Altfel... trebuie sa filetati pestele cu grija, sa nu ramana niciun os. Eu am folost pastrav la aceasta reteta insa puteti folosi somon, biban de mare sau orice fel de peste care va place.
- Intr-o tigaie plata puneti putin ulei de masline. Sarati fileurile de peste pe ambele parti si apoi puneti-l in tigaie, mai intai pe partea cu pielea si apoi, dupa 2-3 minute, pe partea cealalta. Lasati-l sa se rumeneasca frumos, fara sa se arda. Apoi scoteti-l pe o farfurie, sa se raceasca.
- Spalati foarte bine legumele si taiat-le bucatele mici, de jumatate de centimetru fiecare. Curatati avocado si taiati-l si pe el la fel. Intr-un bol amestecati toate legumele cu zeama de la jumatate de lamaie, ulei de masline (sau de struguri), sare si piper. Alte ingrediente care mai pot fi adaugate la salsa sunt porumbul si patrunjelul tocat marunt.
- Tortilla puteti sa cumparati de la magazin sau sa le faceti in casa. Puneti putin ulei in tigaia in care ati facut pestele si, cand se incinge, puneti o tortilla. Lasati 30 secunde - 1 minut pe fiecare parte si apoi scoateti pe farfurie.
- Puneti un fileu de peste peste tortilla, adaugati 1-2 linguri de salsa, sosul si rulati. Serviti cu orez, bulugur, cartofi prajiti sau cu orice fel de garnitura preferati.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.