Tocanita de pui cu praz si ciuperci

2K

Tocanita de pui cu praz si ciuperci este o reteta simpla, usoara, cu ingrediente putine si dulci. Are un gust deosebit datorita prazului, care este dulceag. Poate fi servita cu orez salbatic fiert.

Tocanita de pui cu praz si ciuperci

Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 20 minutes

Equipment

  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 oala pentru tocanite

Ingredients

  • 500 g piept de pui
  • 1 praz mare
  • 400 g ciuperci
  • 250 ml supa de pui sau legume
  • sos de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar, patrunjel

Instructions

  • Se taie cubulete carnea de pui.
  • Prazul se spala bine (aveti grija sa nu ramâna mizerie între frunze) si se taie rondele, groase de un centimetru. Ciupercile se curata si ele bine si se taie feliute sau sferturi, cam de aceeasi grosime cu prazul.
  • Se încinge ulei de masline într-o cratita si se pun carnea, prazul si ciupercile. De preferat puneti mai întâi carnea, ca sa se rumeneasca putin, iar apoi adaugati prazul si ciupercile. Ciupercile vor lasa apa.
  • Adaugati supa de pui si lasati la fiert cam 10-15 minute. Adaugati apoi sosul de rosii, eventual amestecat cu o lingura de faina si sare, piper, mirodenii dupa gust
  • Fierbeti pana cand scade si se obtine consistenta unei tocanite.
Meniu: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: tocanita, tocanita de praz, tocanita de pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close