Tocanita cu ciuperci este o mancare de post care se combina foarte bine cu mamaliguta, dar care poate fi si garnitura pentru carnuri. In Romania cele mai consumate sunt ciupercile de cultura de tip Champignon, in timp ce in strainatate sunt mai apreciate Pleurotus.
Reteta de fata poate fi facuta cu orice fel de ciuperci.
Aveti insa grija de unde le luati, sa nu patiti ca Claudius care se pare ca a fost inlatura de la la putere de catre Agrippina prin … otravire, facandu-i astfel loc pe tron lui Nero. Deci daca va intrebati de ce a ars Roma, ei bine, din cauza unor


Tocanita cu ciuperci
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 cratita tocanite
Ingredients
- 1 kg ciuperci
- 400 g rosii
- 2 cepe mari
- 4 catei usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
Instructions
- Se curata ceapa si se toaca marunt. Cateii de usturoi se curata de coaja si se toaca si ei marunt.
- Se spala bine ciupercile si se taie cubulete potrivite
- Puneti ulei intr-o oala incapatoare. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati sa se caleasca.
- Puneti si ciupercile si caliti-le in continuare cateva minute. Vor lasa apa, asa ca fierbeti in continuare pana scad putin.
- Adaugati rosiile cubulete, aduceti la punctul de fierbere si apoi dati la foc mic-potrivit pana cand zeama scade.
- Puneti sare, piper si alte mirodenii dupa gust. Serviti cu mamaliguta sau ca garnitura la preparate din carne.
ciuperci otravitoare.