Tiramisu

116

Saptamana trecuta au fost doua sarbatori importante in familie (Sf. Maria si Sf. Ana) si pentru ca am avut doua persoane dragi de sarbatorit m-am gandit sa le fac o surpriza. Am vrut sa fac altceva decat torturile cu mere sau tartele pe care le pregatesc de obicei, ceva care sa fie simplu si rapid, iar gandul m-a dus la tiramisu.

Un preparat cu un nume care duce mai mult cu gandul la Japonia, tiramisu este o prajitura clasica italiana, „Tirami su” inseamna „ridica-ma”. Avand in componenta cafea, nu este o prajitura pe placul oricaruia. De asemenea, poate contine mascarpone sau crema de branza, care nu sunt OK pentru cei cu intoleranta la lactoza.

Exista mai multe variante de preparare, in functie de ingrediente. Eu am preferat varianta simpla, fara oua, doar cu mascarpone si frisca lichida, piscoturi, cafea si cacao. Rezultatul a fost foarte bine apreciat.

Mai mult, am facut preparatul intr-o tava rotunda, de torturi, dar puteti prepara in orice fel de tava putin mai inalta, de preferat din sticla sau ceramica.

Tiramisu

O prajitura clasica italiana, usor de preparat si gustoasa.
Portii 8
Timp pregatire 40 mins

Ustensile

  • 2 boluri de sticla
  • 1 tava rotunda de tort
  • 1 Mixer
  • 1 spatula
  • 1 sita mica

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • piscoturi
  • esenta de vanilie
  • cacao

Instructiuni

  • Pregatiti cam 300ml de cafea, de preferat espresso lung.
  • Intr-un bol de sticla puneti mascarpone si adaugati 2-3 linguri de frisca lichida. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Amestecati putin, cu mixerul, pana se omogenizeaza
  • Intr-un alt bol de sticla adaugati restul de frisca lichida si amestecati cu mixerul pana cand se ingroasa.
  • Amestecati ingredientele din cele doua boluri intr-unul singur si mixati pana cand zaharul se topeste.
  • Dati, pe rand, piscoturile prin cafea, avand grija sa nu le inmuiati foarte tare (altfel se sfarama) si asezati-le uniform in tava, formand un strat.
  • Puneti jumatate din crema din bol peste stratul de piscoturi si intindeti uniform pe toata suprafata.
  • Adaugati inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea dupa care puneti crema din bol si intindeti frumos.
  • Puneti 1-2 lingurite de cacao in sita de mana si imprastiati frumos cacao deasupra prajiturii.
  • Dati la frigider 5-6 ore si apoi serviti alaturi de un pahar cu prosecco.
Tip preparat: Deserturi
Bucataria: Italiana
Cuvinte cheie: prajitura tiramisu, tiramisu, tort tiramisu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close