Tiramisu cu ou

2.5K

Tiramisu cu ou – o alta varianta de tiramisu.

A trecut un an de cand am publicat reteta de Tiramisu, cu ocazia sarbatorilor de Sf. Maria si Sf. Ana (reteta aici). Astazi am facut aceeasi prajitura, insa am folosit o alta reteta, de data aceasta schimband frisca lichida cu oul: tiramisu cu ou.

Reteta am luat-o de la Adi Hadean si am urmat in totalitate pasii si recomandarile facute de el. Deocamdata prajitura se odihneste la frigider pana diseara, dar sunt sigur ca va iesi foarte buna. Piscoturile sunt delicioase iar crema este excelenta, deci clar si combinatia va fi delicioasa!

tiramisu piscoturi

Cum se prepara tiramisu cu ou

Am cumparat un pachet de piscoturi de 400g, din care am folosit cam 2 treimi (atat au incaput in tava) si o cutie de mascarpone de 500g. Pe langa acestea am mai folosit 4 oua de tara, 6 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilinat si putina esenta de vanilie (as fi facut cu rom dar nu aveam in casa).

Am separat galbenusurile de albusuri si le-am combinat cu cate 3 linguri de zahar. Cu un mixer am batut galbenusurile cu zahar pana am obtinut o crema pe care am combiat-o apoi, cu un tel, cu mascarpone pana cand s-a omogenizat. Albusurile le-am batut si pe ele cu zahar cu mixerul pana am obtinut o bezea consistenta, astfel incat daca intorci castronul invers aceasta sa nu cada. Am combinat bezeaua cu crema de mascarpone si oua incet, cu o spatula.

Am facut 2 espresso mai lungi (adica cu mai multa apa), le-am pus intr-un castronel si le-am lasat sa se raceasca.

Apoi am uns o tava de sticla cu putina crema. Am inmuiat foarte putin piscoturile (cam 1 secunda fiecare) si le-am asezat frumos in tava. Am pus un strat de crema, apoi inca unul de piscoturi si un nou strat de crema. Am presarat cacao cu ajutorul unei strecuratoare mici, uniform, pe toata crema. Ultimul pas: la frigider timp de 4-5-6 ore.

Sa trecem la treaba sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si canditatile dar si pasii care trebuie facuti pentru a prepara un delicios tiramisu cu ou.

Tiramisu (reteta Tiramisu (reteta cu ou)

O reteta de tiramisu cu ou, de la Adi Hadean
Timp pregatire 30 minutes

Echipament

  • 3 boluri
  • 1 Mixer
  • 1 spatula
  • 1 tel
  • 1 tava adanca

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 3-4 oua
  • 400 g piscoturi
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta de vanilie sau rom
  • cafea slaba de preferat espresso lung
  • cacao pudra

Instructiuni

  • Separati galbenusurile de albusuri, in doua boluri separate
  • Cu un mixer amestecati galbenusurile cu 3 linguri de zahar si cu zaharul vanilinat si esenta, pana obtineti o crema.
  • Amestecati apoi crema cu mascarpone, cu un tel, pana se omogenizeaza
  • Bateti albusurile cu 3 linguri de zahar tot cu mixerul pana obtineti o bezea consistenta, care nu curge.
  • Amestecati crema de mascarpone si ou cu bezeaua, usor, cu o spatula, pana cand se omogenizeaza.
  • Faceti o cafea slaba sau 2 espresso lungi. Lasati sa se raceasca.
  • Ungeti tava cu putina crema.
  • Dati piscoturile prin cafea, rapid, fara sa se imbibe cu cafea. Apoi asezati-le pe un rand in tava.
  • Adaugati jumatate din crema, intinzand uniform. Apoi faceti un nou rand de piscoturi si inca unul de crema.
  • Presarati cacao, cu ajutorul unei strecuratoare mici, peste intreaga suprafata de crema.
  • Dati la frigider 4-6 ore, pana se raceaste.
Cost: 30 lei
Meniu: Deserturi
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: prajitura tiramisu, tiramisu, tiramisu cu ou, tort tiramisu

Tiramisu cu ou nu este o reteta foarte greu de facut. Urmati pasii de mai sus si in 6 ore veti putea savura o prajitura delicioasa!

Va doresc spor la preparat si pofta buna!

Pentru alte retete delicioase de deserturi vizitati sectiunea de aici.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Join the Conversation

  1. STRACHINARU Isabela says:

    Poate la frigider…nu la cuptor:)

    1. Aveti dreptatate! 🙂 Graba! Am modificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close