Tarta cu mere este un preparat popular in bucataria englezeasca si cea americana, noi, romanii, fiind obisnuiti mai mult cu prajitura cu mere.
Tarta aceasta am facut-o cu merele date pe razatoare insa puteti taia merele cubulete si, eventual, combina cu alte fructe. In astfel de situatie nu mai e nevoie sa puneti crema de vanilie (sau orice alta aroma preferata) deasupra ci presarati zahar pudra.
Pentru alte preparate dulci vizitati sectiunea de deserturi.


Tarta cu mere si crema de vanilie
Equipment
- 1 bol sticla
- 1 cutit legume/fructe
- 1 cratita
- 1 tava de copt, rotunda
- 1 tigaie adanca / wok
Ingredients
- 1 kg mere
- 350 g faina
- 100 g unt
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 50 ml lapte
- sare
- scortisoara
- apa
Instructions
- Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoare.
- Intr-un wok (sau o oala) topiti putin unt si adaugati merele impreuna cu laptele si zaharul si scortisoara. Caliti la foc mic pana cand merele se inmoaie dupa care dati deoparte si lasati sa se raceasca.
- Incalziti cuptorul la 180 grade.
- Ungeti o tava rotunda, pentru tarte, cu putin unt.
- Puneti faina intr-un bol incapator, adaugati untul topit si putina sare si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati apa calduta daca mai este nevoie. Faceti o bila mai mare de aluat.
- Intindeti aluatul cu un sucitor si asezati-l in tava. Intepati cu o furculita din loc in loc si apoi dati la cuptor timp de 8-10 minute.
- Cand merele s-au racit adaugati 1-2 galbenusuri de ou si amestecati.
- Puneti merele in tava si dati la cuptor alte 20 de minute. Scoateti apoi din cuptor si lasati sa se raceasca.
- Pentru crema de vanilie folosesc de obicei plicuri din comert. Preparati crema conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata lasati sa se raceasca.
- Cand crema este rece (sau foarte putin calduta) turnati peste tarta si intindeti cu o lingura sau spatula.