Felul acesta de paste cu somon, tagliatelle cu somon afumat, este preferatul Anei. Nu l-am mai preparat de mult timp si, cum se intampla, fiind la cumparaturi am vazut pe rafturi ingredientele care au trezit in minte gustul de demult.
Am cautat tagliatelle pe care le foloseam acum cativa (multi) ani, insa nu le-am mai gasit. Cei de la Monte Banato faceau niste tagliatelle cu ou, late si subtiri, care deveneau matasoase atunci cand le gateai si pur si simplu ti se topeau in gura. Din pacate nu am mai vazut produsul acesta in magazine, dar am vazut ca sunt online. O sa le mai caut.
Cum se prepara tagliatelle cu somon afumat
Am cumparat, asadar, niste tagliatelle, somon afumat si smantana de gatit, ulei de masline, usturoi si celelalte mirodenii avandu-le deja acasa.
Modul de preparare este simplu, ca la orice preparat cu paste. Pastele se pun la fiert in apa cu sare, dupa ce apa clocoteste. Tagliatellele au un timp de fierbere mic. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie, se adauga o ceapa rosie tocata marunt, apoi somonul taiat feliute subtiri sau rupt cu mana, sare, piper, usturoi si busuioc maruntit. Pentru un gust mai deosebit se poate pune putin cognac si se flambeaza. Altfel, adaugati putin vin alb sau roze.
Apoi se adauga smantana de gatit si putin parmezan ras. La final se pun tagliatellele cu putin din apa in care au fiert, se amesteca si se lasa putin, pentru ca pastele sa absoarba aromele.
Se servesc cu frunzulite de busuioc si parmezan ras deasupra.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara niste delicioase tagliatelle cu somon afumat.
Tagliatelle cu somon afumat
Echipament
- 1 tocator
- 1 Cutit bucatar
- 1 oala
- 1 tigaie adanca sau mare
Ingrediente
- 250 g somon afumat
- 500 g tagliatelle
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa rosie mica
- 250 ml smantana de gatit
- parmezan
- sare
- piper
- busuioc
- ulei de masline
Instructiuni
- Puneti apa si sare in oala, la fiert
- Adaugati 1-2 lingri de ulei de masline intr-o tigaie, incinsa la foc potrivit
- Taiati somonul feliute sau rupeti-l bucatele, cu mana.
- Puneti ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul de masline si caliti putin.
- Adaugati somonul si amestecati.
- Pentru gust puteti pune un strop de cognac si apoi flambati.
- Adaugati si smantana de gatit si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand.
- Cand pastele sunt gata adaugati-le in tigaie impreuna cu 2-3 linguri de apa si amestecati-le, pentru a prinde aroma uniform.
- Scoateti pe un platou, puneti deasupra busuioc tocat (sau frunze intregi) si parmezan ras.
Video
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de paste vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.