Tagliatelle cu somon afumat

328

Felul acesta de paste cu somon, tagliatelle cu somon afumat, este preferatul Anei. Nu l-am mai preparat de mult timp si, cum se intampla, fiind la cumparaturi am vazut pe rafturi ingredientele care au trezit in minte gustul de demult.

Am cautat tagliatelle pe care le foloseam acum cativa (multi) ani, insa nu le-am mai gasit. Cei de la Monte Banato faceau niste tagliatelle cu ou, late si subtiri, care deveneau matasoase atunci cand le gateai si pur si simplu ti se topeau in gura. Din pacate nu am mai vazut produsul acesta in magazine, dar am vazut ca sunt online. O sa le mai caut.

tagliatelle cu somon afumat

Cum se prepara tagliatelle cu somon afumat

Am cumparat, asadar, niste tagliatelle, somon afumat si smantana de gatit, ulei de masline, usturoi si celelalte mirodenii avandu-le deja acasa.

Modul de preparare este simplu, ca la orice preparat cu paste. Pastele se pun la fiert in apa cu sare, dupa ce apa clocoteste. Tagliatellele au un timp de fierbere mic. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie, se adauga o ceapa rosie tocata marunt, apoi somonul taiat feliute subtiri sau rupt cu mana, sare, piper, usturoi si busuioc maruntit. Pentru un gust mai deosebit se poate pune putin cognac si se flambeaza. Altfel, adaugati putin vin alb sau roze.

Apoi se adauga smantana de gatit si putin parmezan ras. La final se pun tagliatellele cu putin din apa in care au fiert, se amesteca si se lasa putin, pentru ca pastele sa absoarba aromele.

Se servesc cu frunzulite de busuioc si parmezan ras deasupra.

tagliatele cu somon afumat

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara niste delicioase tagliatelle cu somon afumat.

Tagliatelle cu somon afumat

O reteta clasica italiana, cu un gust deosebit dat de somonul afumat.
Portii 4 persoane
Timp pregatire 2 minutes
Timp gatire 15 minutes
Timp total 17 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 oala
  • 1 tigaie adanca sau mare

Ingrediente

  • 250 g somon afumat
  • 500 g tagliatelle
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa rosie mica
  • 250 ml smantana de gatit
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Puneti apa si sare in oala, la fiert
    Tagliatelle cu somon afumat 6
  • Adaugati 1-2 lingri de ulei de masline intr-o tigaie, incinsa la foc potrivit
  • Taiati somonul feliute sau rupeti-l bucatele, cu mana.
  • Puneti ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul de masline si caliti putin.
    Tagliatelle cu somon afumat 5
  • Adaugati somonul si amestecati.
  • Pentru gust puteti pune un strop de cognac si apoi flambati.
    Tagliatelle cu somon afumat 4
  • Adaugati si smantana de gatit si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand.
    Tagliatelle cu somon afumat 3
  • Cand pastele sunt gata adaugati-le in tigaie impreuna cu 2-3 linguri de apa si amestecati-le, pentru a prinde aroma uniform.
    Tagliatelle cu somon afumat 2
  • Scoateti pe un platou, puneti deasupra busuioc tocat (sau frunze intregi) si parmezan ras.
    Tagliatelle cu somon afumat 1

Video

Meniu: Paste
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: paste cu somon, tagliatelle, tagliatelle cu somon, tagliatelle cu somon afumat

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de paste vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close