Supa de pui cu galuste

1.2K

Nimic nu e mai bun atunci cand esti racit sau cand intri in casa inghetat de gerul si zapada de afara decat o supa de pui cu galuste si cateva legume. Daca puiul este de la tara, crescut in aer liber, gustul este cu atat mai bun!

Chiar daca nu locuiti la tara sau nu aveti rude la tara puteti sa va procurati carne de pasari si animale crescute in zona rurala destul de usor. Sunt multe magazine alimentare care aduc specialitati din diverse zone ale tarii. Important este sa stiti ce sa alegeti, sa fie mai bun pentru dvs.

Cum se prepara o supa de pui cu galuste?

Puiui se spala, se taie bucati si se fierbe impreuna cu cateva cepe si sare. Eu profit de ocazia asta si adaug si cativa cartofi curatati, morcovi, telina si pastarnac, pe care le scot apoi, le tai bucati si le folosesc pentru a face o salata de Beuf.

Cand carnea este fiarta puteti sa scoateti toate bucatile de pui si sa curatati carnea de pe oase si sa o introduceti inapoi in zeama. Daca supa vi se pare foarte grasa puteti sa mai inlaturati din grasimea care pluteste deasupra cu ajutorul unei linguri sau a unui polonic.  Taiati marunt putin din morcovii si telina fiarta si puneti-le si pe ele inapoi un zeama.

Cu un ou, gris, ulei si sare faceti un amestec pentru galuste, pe care il puneti in zeama cu ajutorul unei lingurite.

Lasati sa fiarba putin pana se umfla galustele, tocati putin patrunjel proaspat si puneti in supa si… gata! Pofta buna!

Sa trecem la treaba si sa vedem ce ustensile ne trebuie, cantitatile de ingrediente si care sunt pasii detaliati pentru a prepara o delicioasa supa de pui cu galuste!

Supa de pui cu galuste

Timp gatire 2 minutes

Echipament

  • 1 oala mare
  • 1 castron
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1 telina mare
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • gris
  • ulei
  • jumatate plic praf de copt
  • patrunjel

Instructiuni

  • Se spala puiul, se taie si se pune la fiert alaturi de cele doua cepe, curatate si lasate intregi. Se adauga sare.
  • Cand puiul este fiert bine se scoate din oala si se inlatura carnea de pe oase. Se pune apoi carnea la loc in oala
  • Morcovii, telina si pastarnacul se curata si se taie feliute potrivite. Se pun apoi in oala, alaturi de carnea de pui, la fiert.

Galustele

  • Se bate oul impreuna cu sarea si cu praful de copt. Se amesteca impreuna cu grisul si cu ulei pana cand se obtine o pasta mai grosuta, care trebuie sa "se tina" in ligura.
  • Se ia o lingurita cu coada, se pune in zeama calda 3-4 secunde si apoi, cu ea se ia continut din pasta de galuste care se pune in oala. Procedati la fel pana cand terminati toata pasta.
  • Se fierbe totul timp de 10 minute, pana cand galustele devin pufoase, dupa care se adauga patrunjel si, daca mai e nevoie, sare, dupa gust.
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: galuste, supa cu galuste, supa de pui, Supa de pui cu galuste

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la o supa de pui cu galuste.

Pentru alte retete de ciorbe, supe si creme vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close