Nimic nu e mai bun atunci cand esti racit sau cand intri in casa inghetat de gerul si zapada de afara decat o supa de pui de tara cu galuste si cateva legume.

Supa de pui cu galuste
Echipament
- 1 oala mare
- 1 castron
- 1 cutit legume
- 1 tocator
Ingrediente
- 1 pui
- 4 morcovi
- 1 telina mare
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 1 ou
- gris
- ulei
- jumatate plic praf de copt
- patrunjel
Instructiuni
- Se spala puiul, se taie si se pune la fiert alaturi de cele doua cepe, curatate si lasate intregi. Se adauga sare.
- Cand puiul este fiert bine se scoate din oala si se inlatura carnea de pe oase. Se pune apoi carnea la loc in oala
- Morcovii, telina si pastarnacul se curata si se taie feliute potrivite. Se pun apoi in oala, alaturi de carnea de pui, la fiert.
Galustele
- Se bate oul impreuna cu sarea si cu praful de copt. Se amesteca impreuna cu grisul si cu ulei pana cand se obtine o pasta mai grosuta, care trebuie sa "se tina" in ligura.
- Se ia o lingurita cu coada, se pune in zeama calda 3-4 secunde si apoi, cu ea se ia continut din pasta de galuste care se pune in oala. Procedati la fel pana cand terminati toata pasta.
- Se fierbe totul timp de 10 minute, pana cand galustele devin pufoase, dupa care se adauga patrunjel si, daca mai e nevoie, sare, dupa gust.