Supa de pui cu galuste

51

Nimic nu e mai bun atunci cand esti racit sau cand intri in casa inghetat de gerul si zapada de afara decat o supa de pui de tara cu galuste si cateva legume.

Supa de pui cu galuste

Timp preparare 2 mins

Ustensile

  • 1 oala mare
  • 1 castron
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1 telina mare
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • gris
  • ulei
  • jumatate plic praf de copt
  • patrunjel

Instructiuni

  • Se spala puiul, se taie si se pune la fiert alaturi de cele doua cepe, curatate si lasate intregi. Se adauga sare.
  • Cand puiul este fiert bine se scoate din oala si se inlatura carnea de pe oase. Se pune apoi carnea la loc in oala
  • Morcovii, telina si pastarnacul se curata si se taie feliute potrivite. Se pun apoi in oala, alaturi de carnea de pui, la fiert.

Galustele

  • Se bate oul impreuna cu sarea si cu praful de copt. Se amesteca impreuna cu grisul si cu ulei pana cand se obtine o pasta mai grosuta, care trebuie sa "se tina" in ligura.
  • Se ia o lingurita cu coada, se pune in zeama calda 3-4 secunde si apoi, cu ea se ia continut din pasta de galuste care se pune in oala. Procedati la fel pana cand terminati toata pasta.
  • Se fierbe totul timp de 10 minute, pana cand galustele devin pufoase, dupa care se adauga patrunjel si, daca mai e nevoie, sare, dupa gust.
Tip preparat: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: galuste, supa cu galuste, supa de pui, Supa de pui cu galuste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close