De fiecare data cand fierb pui la oala normala sau sub presiune nu arunc zeama. O pun in sticle si o las la congelator. Poate fi folosita la o multime de mancaruri, de la supe la tocanite, risotto sau orice altceva unde aveti nevoie de zeama de pui. Daca vreti, gasiti si in comert zeama de pui, la connserve, insa, din punctul meu de vedere, nu are rost sa cumparati si mai bine o faceti voi acasa atunci cand faceti pui pentru friptura sau salata de beuf.
De data aceasta am facut o supa de pui cu fidea si zdrente de ou, usoara si gustoasa.

Supa de pui cu fidea si zdrente de ou
Echipament
- 1 oala cu presiune
- 1 cutit legume
- 1 tocator
Ingrediente
- 2 l supa de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 1 pastarnac
- fidea
- 1 ou
- sare
Instructiuni
- Se fierbe puiul la oala sub presiune sau normala. Se inlatura carnea si se da zeama ramasa prin strecuratoare.
- Se curata ceapa, morcovul si pastarnacul de coaja si se maruntesc in robotul de bucatarie. Daca vreti sa le tocati de mana, nu e nicio problema. Eu le fac la robot pentru ca piticilor mei nu le place sa simta legumele taiate mare atunci cand mananca.
- Se pun in oala cu zeama de pui, la fiert. Se adauga sare, dupa gust.
- Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete. Se adauga in supa langa celelalte legume.
- Cand legumele sunt fierbe se adauga fideaua si se fierbe dupa recomandarile de pe plic/punga (3 minute de obicei). Se sparge oul intr-un castron sibate cu o furculita. Se toarna incet in oala de supa si se amesteca energic cu o furculita, astfel incat oul sa se faca zdrente. Cand e totul gata se ia de pe foc si se serveste calda.