Supa de pui cu fidea si zdrente de ou

1.3K

Supa de pui cu fidea si zdrente de ou – un deliciu pentru zilele friguroase.

De fiecare data cand fierb pui la oala normala sau sub presiune nu arunc zeama. O pun in sticle si o las la congelator. Poate fi folosita la o multime de mancaruri, de la supe la tocanite, risotto sau orice altceva unde aveti nevoie de zeama de pui. Daca vreti, gasiti si in comert zeama de pui, la connserve, insa, din punctul meu de vedere, nu are rost sa cumparati si mai bine o faceti voi acasa atunci cand faceti pui pentru friptura sau salata de beuf.

De data aceasta am facut o supa de pui cu fidea si zdrente de ou, usoara si gustoasa.

Cum se prepara supa de pui cu fidea si zdrente de ou

Se fierbe foarte bine carnea de pui. Daca aveti oala sub presiune aceasta va reduce timpul de fierbere. Cand carnea este fiarta se inlatura de pe oase si se da deoparte. Zeama se strecoara si se pune in oala in care veti prepara ciorba.

Se taie curata si se spala ceapa, morcovul si albitura, dupa care se taie marunt (cu cutitul sau la robotul de bucatarie) si se adauga in supa. Cartofii se spala, se curata de coaja se taie cubulete mai mari si se adauga si ei in oala.

Puneti sare si piper dupa gust.

Cand legumele sunt fierte se adauga un pumn mai mic de fidea. Nu puneti multa pentru ca se umfla si ocupa toata oala si veti manca o „mancare” de fidea cu legume si carne.

Oul se sparge si se bate, apoi se pune incet-incet, aproape picatura, in supa, timp in care se amesteca continutul cu o lingura.

Puteti adauga patrunjel sau marar, tocat marunt, dupa gust.

Cam acestia sunt, in linii, mari, pasii. Insa hai sa vedem in mod detaliat care sunt ingredientele si cantitatile lor, pasii pe rand si, bineinteles, de ce ustensile avem nevoie pentru a prepara o delicioasa supa de pui cu fidea si zdrente de ou!

 

Supa de pui cu fidea si zdrente de ou

Servings 8 persoane
Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 1 hour 30 minutes

Equipment

  • 1 oala cu presiune
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingredients

  • 2 l supa de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 1 pastarnac
  • fidea
  • 1 ou
  • sare

Instructions

  • Se fierbe puiul la oala sub presiune sau normala. Se inlatura carnea si se da zeama ramasa prin strecuratoare.
  • Se curata ceapa, morcovul si pastarnacul de coaja si se maruntesc in robotul de bucatarie. Daca vreti sa le tocati de mana, nu e nicio problema. Eu le fac la robot pentru ca piticilor mei nu le place sa simta legumele taiate mare atunci cand mananca.
  • Se pun in oala cu zeama de pui, la fiert. Se adauga sare, dupa gust.
  • Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete. Se adauga in supa langa celelalte legume.
  • Cand legumele sunt fierbe se adauga fideaua si se fierbe dupa recomandarile de pe plic/punga (3 minute de obicei).
  • Se sparge oul intr-un castron si se bate cu o furculita. Se toarna incet in oala de supa si se amesteca energic cu o furculita, astfel incat oul sa se faca zdrente.
  • Cand e totul gata se ia de pe foc si se serveste calda.
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta, Supa de pui cu fidea si zdrente de ou

Sper ca v-a placut reteta.

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close