Supa crema de rosii

312

O reteta clasica englezeasca, cu rosii proaspete si aromate din gradina, servita cu paine de casa coapta bine. Un deliciu.

Supa crema de rosii

Timp pregatire 15 mins
Timp gatire 30 mins

Echipament

  • 1 bol de sticla
  • 1 cratita mare
  • 1 blender
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei iute
  • 1 telina
  • 500 ml supa de pui sau legume
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel

Instructiuni

  • Se curata de coaja morcovii, radacina de telina si cepele si se taie marunt. Ardeiul iute se taie in doua, se scot semintele si se taie si el marunt.
  • Se pune o oala mare cu apa pe foc potrivit. Cand clocoteste se pun rosiile, se lasa cam 1-2 minute, dupa care se scot pe o farfurie si sa lasa sa se raceasca putin. Apoi, cu un cutit, se curata de coaja.
  • Rosiile pot fi facute si la cuptor. Se incinge cuptorul la 180 grade, se taie rosiile pe jumatate si se pun intr-o tava in care s-a pus foaie de copt. Se lasa 15-20 minute dupa care se scot si se curata de pielita.
  • Se pune pe foc oala in care veti face supa si se adauga cateva linguri de ulei de masline. Puneti legumele tocate si caliti putin.
  • Adaugati rosiile taiate bucati si fierbeti la foc mic timp de 20 minute
  • Adaugati zeama de legume sau cea de pui si mai fierbeti cateva minute. Puneti sare, piper si mirodenii dupa gust.
  • Dati la o parte si cu un blender de mana transformati toata compozitia intr-o crema. Puneti apoi pe foc si mai fierbeti inca 10 minute.
  • Serviti cu paine de casa coapta bine sau cu crutoane
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Englezeasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close