Supa crema de rosii

1K

Supa crema de rosii

Supa crema de rosii este o reteta clasica englezeasca. De preferat este sa o faceti cu rosii proaspete si aromate din gradina, servita cu paine de casa coapta bine sau crutoane. Un deliciu.

Mod de preparare supa crema de rosii

Rosiile trebuie curatate de coaja. Pentru aceasta aveti doua variante:

1. Puneti o oala cu apa la fiert. Cand apa clocoteste introduceti cateva rosii in apa si le lasati la fiert 1-2 minute. Le scoateti pe o farfurie sau intr-un bol dupa care le curatati coaja cu un cutit.

2. Incingeti cuptorul la 180 grade. Puneti putin ulei intr-o tava. Taiati rosiile pe jumatate, puneti-le in tava, stropiti cu ulei, sare si mirodenii. Puteti adauga si ceap, curatata si taiata bucati mari. Lasati la cuptor 15-20 de minute dupa care scoateti si inlaturati coaja de la rosii.

In varianta a doua supa iese mai gustoasa datorita rosiilor coapte, insa procedeul dureaza mai mult.

supa crema de rosii rosii

Caliti ceapa in ulei intr-o oala (asta daca ati ales varianta 1). Adaugati morcovii si telina curatate si tocate marunt si caliti-le si pe acestea. Puneti rosiile in aceeasi oala, adaugati supa de legume sau de pui si fierbeti inca 15-20 de minute.

Cu un blender pasati legumele pana obtineti o crema. Mai adaugati apa calda sau supa, daca crema este prea groasa.

Serviti cu crutoane si smantana (dupa preferinte).

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor si pasii pentru prepararea unei supe crema de rosii.

Supa crema de rosii

Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 30 minutes

Equipment

  • 1 bol de sticla
  • 1 cratita mare
  • 1 blender
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingredients

  • 1 kg rosii
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei iute
  • 1 telina
  • 500 ml supa de pui sau legume
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel

Instructions

  • Se curata de coaja morcovii, radacina de telina si cepele si se taie marunt. Ardeiul iute se taie in doua, se scot semintele si se taie si el marunt.
  • Se pune o oala mare cu apa pe foc potrivit. Cand clocoteste se pun rosiile, se lasa cam 1-2 minute, dupa care se scot pe o farfurie si sa lasa sa se raceasca putin. Apoi, cu un cutit, se curata de coaja.
  • Rosiile pot fi facute si la cuptor. Se incinge cuptorul la 180 grade, se taie rosiile pe jumatate si se pun intr-o tava in care s-a pus foaie de copt. Se lasa 15-20 minute dupa care se scot si se curata de pielita.
  • Se pune pe foc oala in care veti face supa si se adauga cateva linguri de ulei de masline. Puneti legumele tocate si caliti putin.
  • Adaugati rosiile taiate bucati si fierbeti la foc mic timp de 20 minute
  • Adaugati zeama de legume sau cea de pui si mai fierbeti cateva minute. Puneti sare, piper si mirodenii dupa gust.
  • Dati la o parte si cu un blender de mana transformati toata compozitia intr-o crema. Puneti apoi pe foc si mai fierbeti inca 10 minute.
  • Serviti cu paine de casa coapta bine sau cu crutoane
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Englezeasca

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close