O reteta clasica englezeasca, cu rosii proaspete si aromate din gradina, servita cu paine de casa coapta bine. Un deliciu.

Supa crema de rosii
Echipament
- 1 bol de sticla
- 1 cratita mare
- 1 blender
- 1 cutit legume
- 1 tocator
Ingrediente
- 1 kg rosii
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei iute
- 1 telina
- 500 ml supa de pui sau legume
- sare
- ulei de masline
- patrunjel
Instructiuni
- Se curata de coaja morcovii, radacina de telina si cepele si se taie marunt. Ardeiul iute se taie in doua, se scot semintele si se taie si el marunt.
- Se pune o oala mare cu apa pe foc potrivit. Cand clocoteste se pun rosiile, se lasa cam 1-2 minute, dupa care se scot pe o farfurie si sa lasa sa se raceasca putin. Apoi, cu un cutit, se curata de coaja.
- Rosiile pot fi facute si la cuptor. Se incinge cuptorul la 180 grade, se taie rosiile pe jumatate si se pun intr-o tava in care s-a pus foaie de copt. Se lasa 15-20 minute dupa care se scot si se curata de pielita.
- Se pune pe foc oala in care veti face supa si se adauga cateva linguri de ulei de masline. Puneti legumele tocate si caliti putin.
- Adaugati rosiile taiate bucati si fierbeti la foc mic timp de 20 minute
- Adaugati zeama de legume sau cea de pui si mai fierbeti cateva minute. Puneti sare, piper si mirodenii dupa gust.
- Dati la o parte si cu un blender de mana transformati toata compozitia intr-o crema. Puneti apoi pe foc si mai fierbeti inca 10 minute.
- Serviti cu paine de casa coapta bine sau cu crutoane