Reteta aceasta, “Supa crema de linte“, am gasit-o intr-o carte cu retete romanesti si bulgaresti, primita cadou de Craciun. Pana acum mai facusem supa crema de rosii si supa-crema de legume.

Supa crema de linte
Echipament
- 1 bol de sticla
- 1 oala cu capac
- 1 blender
Ingrediente
- 300 g linte rosie
- 4 rosii decojite
- 1 ceapa
- 5 catei usturoi
- 500 ml zeama de pui sau legume
- tarhon
- sare
- piper
- ulei
Instructiuni
- Puneti lintea intr-un castron si spalati-o bine in cateva ape. Decojiti ceapa si usturoiul
- Puneti uleiul in oala in care veti face supa. Intre timp, pe un alt ochi al aragazului, puneti apa sau zeama de legume la fiert.
- Taiati ceapa si usturoiul marunt si puneti-le in oala cu ulei, la foc mic, sa nu se arda. Adaugati sare, dupa gust. Caliti ceapa si usturoiul pana devin galbui.
- Adaugati lintea si zeama in oala, peste ceapa si usturoi. Puneti rosiile taiate cubulete. Fierbeti la foc mic, timp de 15 minute, pana ce lintea incepe sa se desfaca. Puneti sare, piper, tarhon si alte mirodenii, dupa gust.
- Opriti aragazul si cu un blender de mana transformati supa intr-o crema omogena.
- Serviti intr-o farfurie adanca, impreuna cu paine prajita si putin patrunjel proaspat.