Supa crema de dovlecei – o supa cu o textura delicata
Nu aveti nevoie de foarte multe legume pentru a face o supa crema, iar aceasta are exact 4: dovlecei (sau zucchini), telina, ceapa si cartofi. Daca vreti sa tineti sa mergeti la extrem puteti folosi doar dovlecel, dar gustul va fi diferit.
Pe langa legume in supa crema se mai pune partea lichida. Aceasta este de obicei o supa de legume (sau de pui), adica zeama ramasa dupa ce ati fiert legumele sau carnea de pui si ati strecurat-o sau, puri si simplu, apa. Adaugati sare, piper, poate putin praf de usturoi si putina kurcuma sau turmeric si asta e totul.
Cum se prepara o supa crema de dovlecei
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Curatati cartofii si taiati-i cubulete. Procedati la fel si cu telina radacina. Dovleceii se taie in lung, in sferturi, se scot semintele iar pulpa ramasa se taie si ea cubulete. Nu e nevoie sa inlaturati coaja ci doar coada si varful.
Puneti putin ulei (de preferat de masline) intr-o oala de ciorba si caliti putin ceapa. Adaugati cubuletele de telina, cartofii si dovleceii si mai caliti 2-3 minute. Apoi puneti apa fiarta sau supa de legume sau pui. Lasati sa fiarba pana cand telina si cartofii sunt moi. Folisiti un blender pentru a face totul o crema, eventual mai adaugati putina apa calda, daca e nevoie si vi se pare ca supa crema e prea groasa.
Puneti sare si piper dupa gust. Adaugati si un varf de lingura de kurcuma (turmeric).
Pentru a obtine o textura mai fina puteti sa treceti crema printr-o sita cu gaurile mai maricele.
Se serveste cu crutoane (reteta aici) sau paine proaspata, de casa.
Cam acestia sunt, in linii, mari, pasii. Insa hai sa vedem in mod detaliat care sunt ingredientele si cantitatile lor, pasii pe rand si, bineinteles, de ce ustensile avem nevoie pentru a prepara o delicioasa supa crema de dovlecei sau supa crema de zucchini.


Supa crema de dovlecei
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 blender
- 1 oala de ciorba
Ingrediente
- 2 dovlecei verzi sau zucchini
- 2 cepe galbene, mari
- 2 cartofi mari
- 1 telina mica
- 1 l supa de legume sau de pui
- ulei de masline
- sare
- piper
- kurcuma turmeric
Instructiuni
- Curatati cepele si tocati-le marunt.
- Curatati telina si cartofii de coaja si tocati-le cubulete.
- Taiati coada si varful la dovlecei, taiat-i in sferturi in lungime si inlaturati semintele, apoi taiati pulpa cubulete.
- Puneti 2-3 linguri ulei de masline in oala de ciorba si dati focul la mediu, la aragaz.
- Caliti ceapa, apoi adaugati restul de legume si mai caliti 2-3 minute
- Adaugati supa (sau apa, daca nu aveti supa) si lasati sa fiarba totul, la foc mic, acoperind oala cu un capac, timp de 20-30 minute.
- Cu un blender transformati totul intr-o crema, adaugand, daca mai este nevoie, apa.
- Adaugati sare si piper dupa gust, dar si un varf de lingura de kurcuma.
- Pretentiosii pot trece apoi crema printr-o sita, pentru a obtine o textura mai fina.
- Serviti cu crutoane sau paine de casa.
Sper ca v-a placut reteta.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.