Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci este o supa crema foarte usor de preparat, nu contine multe ingrediente si poate fi pregatita in orice perioada a anului, mai ales ca ciuperci de crescatorie se gasesc in aproape toate magazinele alimentare. Cea mai delicioasa este cea facuta cu ciuperci de padure insa puteti sa faceti si cu champignon (de preferat cele maro) sau cu pleurotus.
Cum se prepara supa crema de ciuperci
Caliti ceapa si usturoiul, dupa ce le-ati curatat de coaja si tocat marunt, in putin ulei. Curatati cartofii si telina de coaja, taiati-le bucati si adaugati-le in oala. Adaugati apoi ciupercile spalate si curatate bine si taiate. Puneti si supa de legume sau de pui si lasati sa fiarba pana se inmoaie cartofii si telina.
Cu un blender pasati bine pana obtineti o crema. Mai adaugati apa calda sau supa, in cazul in care crema e prea groasa.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor si pasii pentru prepararea unei supe crema de ciuperci.


Supa crema de ciuperci
Equipment
- 1 cutit bucatarie
- 1 tocator
- 1 blender
- 1 oala pentru ciorba
Ingredients
- 1 kg ciuperci
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 telina mica
- 100 g smantana
- 500 ml supa de legume
- sare
- piper
- ulei
Instructions
- Spalati ciupercile bine si tocati-le cubulete. Curatati ceapa, cartofii si telina si taiati-le marunt.
- Puneti putin ulei intr-o oala mai mare si caliti putin ceapa si telina.
- Adaugati apoi cartofii, ciupercile si supa de legume (sau de pui, daca aveti).
- Puneti sare si lasati sa fiarba. Ciupercile vor lasa si ele apa. Daca mai e nevoie, incalziti niste apa separat si completati.
- Cu un blender mixati totul pana se obtine o crema. Adaugati smantana si mai dati la foc cateva minute. La final adaugati piper si sare, daca mai e nevoie
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.