Sufleu de conopida si broccoli

6

Sufleul este un fel de mancare frantuzeasca pe baza de oua, care se prepara cu galbenusuri si albusuri combinate cu diverse alte ingrediente  (legume de obicei). Nu este chiar o omleta cu legume, deoarece are mai multe ingrediente ca omleta si se prepara la cuptor. Seamana foarte mult cu frittata italiana.

Numele provine din frantuzescul „soufler”, insemnand „a sufla”, „a respira”, „a se umfla”. Reteta a aparut prima data mentionata la inceputul secolului al 17-lea, in Franta.

Sufleu de conopida si broccoli

Portii 6 persoane
Timp preparare 20 min
Timp coacere 35 min

Unelte

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 1 oala
  • 1 strecuratoare
  • 1 tava de copt, adanca / vas ceramic de copt
  • 2 boluri de sticla
  • 1 tel sau robot de bucatarie

Ingrediente

  • 300 g conopida
  • 300 g broccoli
  • 150 g branza dulce
  • 100 g smantana
  • 150 g cascaval
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • mirodenii

Instructiuni

  • Spalati bine conopida si broccoli si desfaceti-le in buchetele. Puneti o oala incapatoare cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot adaugati conopida si broccoli si fierbeti timp de 8-10 minute.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade.
  • Pana fierb legumele spargeti ouale, separand galbenusurile de albusuri si punandu-le separat in 2 castroane. Galbenusurile le amestecati cu branza si cu smantana pana se obtine o pasta omogena. Adaugati sarea, piperul si celelalte mirodenii (busuioc, coriandru dupa gust).
  • Bateti albusurile spuma, cu telul sau robotul de bucatarie, pana cand, daca intoarceti castronul invers, albusul nu mai curge.
  • Cand legumele au fiert le scurgeti bine de apa intr-o strecuratoare si le adaugati peste compozitia de ou, branza si smantana si le amestecati. Adaugati apoi spuma de la albusuri, amestecand de data aceasta cu o lingura, usor, astfel incat sa se pastreze cat de cat textura la spuma.
  • Puneti compozitia intr-o oala de lut sau vas de sticla si radeti cascavalul deasupra.
  • Dati la cuptorul incins timp de 25-30 de minute pana cand se coace si se rumeneste frumos deasupra. Serviti ca atare sau ca garnitura la preparate din carne.
Tip reteta: Garnituri
Bucataria: Franceza
Cuvant cheie: sufleu, sufleu de broccoli, sufleu de conopida, Sufleu de conopida si broccoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close