Suberek cu branza

58

Suberek-ul este o mancare tatarasca foarte populara. Reteta clasica este cu carne de vita tocata, insa se poate face cu braza sau cu ciuperci.

Suberek cu branza

Timp preparare 15 min
Timp coacere 15 min

Unelte

  • 1 bol sticla
  • 1 tigaie neaderenta

Ingrediente

Aluat

  • 400 g faina
  • apa
  • sare

Umplutura

  • 200 g branza sarata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • marar
  • ulei

Instructiuni

  • Se framanta un aluat din faina, apa si sare. Se fac apoi bilute care se aplatizeaza cu sucitorul, rezultand niste cercuri de aluat nu mai groase de 3-4 milimetri
    suberek cu branza
  • Ceapa se taie marunt si se caleste putin in tigaie
  • Branza se da pe razatoare dupa care se combina cu oul si ceapa. Se adauga mirodenii dupa gust (marar, patrunjel, oregano)
  • Se intinde pe fiecare cerc de aluat cate 1 lingura buna de compozitie, dupa care se impacheteaza pe semicerc. Se apasa marginile astfel incat compozitia sa nu iasa. Eu rasucesc marginile, ii da suberek-ului si un aspect mai frumos.
  • Se incinge ulei intr-o tigaie si se pune suberek-ul umplut la prajit, cateva minute pe fiecare parte, avand grija sa nu se arda.
    Se serveste cu Ayran sai Iaurt obisnuit
Tip reteta: Aperitive
Bucataria: Araba
Cuvant cheie: suberek, suberek cu branza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close