Suberek-ul este o mancare tatarasca foarte populara. Reteta clasica este cu carne de vita tocata, insa se poate face cu braza sau cu ciuperci.


Suberek cu branza
Equipment
- 1 bol sticla
- 1 tigaie neaderenta
Ingredients
Aluat
- 400 g faina
- apa
- sare
Umplutura
- 200 g branza sarata
- 1 ceapa mare
- 1 ou
- marar
- ulei
Instructions
- Se framanta un aluat din faina, apa si sare. Se fac apoi bilute care se aplatizeaza cu sucitorul, rezultand niste cercuri de aluat nu mai groase de 3-4 milimetri
- Ceapa se taie marunt si se caleste putin in tigaie
- Branza se da pe razatoare dupa care se combina cu oul si ceapa. Se adauga mirodenii dupa gust (marar, patrunjel, oregano)
- Se intinde pe fiecare cerc de aluat cate 1 lingura buna de compozitie, dupa care se impacheteaza pe semicerc. Se apasa marginile astfel incat compozitia sa nu iasa. Eu rasucesc marginile, ii da suberek-ului si un aspect mai frumos.
- Se incinge ulei intr-o tigaie si se pune suberek-ul umplut la prajit, cateva minute pe fiecare parte, avand grija sa nu se arda.Se serveste cu Ayran sai Iaurt obisnuit