Acest stir-fry de varza este un preparat savuros si rapid de preparat. Tinand cont ca numarul de ingrediente este mic (varza, carne, usturoi, ulei si sosuri chinezesti), poate fi considerat un preparat ieftin.
Varza nu are foarte multe moduri de preparare (calita, salata cruda sau in ghiveci de legume), asa ca puteti incerca sa o preparati si ca stir-fry impreuna cu carne, poate fi o experienta placuta. O puteti prepara picanta, cu ardei chili sau alte mirodenii sau sosuri picante.
Stir-fry de varza cu carne de porc
Echipament
- 1 tocator
- 1 Cutit bucatar
- 1 tigaie adanca / wok
- 1 bol mic de sticla
- 1 spatula
Ingrediente
- 1 varza
- 4 buc carne de porc (file, pulpa) 100 grame fiecare
- 4 catei de usturoi
- ulei
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura apa
- 1 lingura otet de orez
- 1 lingurita zahar
- sare
Instructiuni
- Curatati cateii de usturoi si taiati-i feliute subtiri
- Taiati varza in sferturi si dati la o parte cotorul
- Taiati carnea feliute subtiri
- Puneti ulei intr-o tigaie adanca si dati pe aragaz, la foc mediu.
- Cand uleiul este incins adaugati usturoiul si carnea de porc.
- Rumeniti carnea bine.
- In bolul de sticla amestecati sosurile cu zaharul si putina sare.
- Adaugati varza in tigaie, dupa ce ati taiat-o in bucatele de 1-2 cm
- Puneti sosul din bol in tigaie si amestecati
- Acoperiti tigaia si lasati 1-2 minute.
- Dati capacul de la tigaie la o parte, dati focul la mare si apoi prajiti ingredientele din tigaie timp de 2-3 minute, amestecand constant, sa nu se arda sau prinda. Varza trebuie sa ramana crocanta, dar nu arsa.
- Serviti apoi impreuna cu sos de soia sau sos dulce acrisor. Puteti adauga si taietei de orez.