Stir fry de fructe de mare cu noodles

394

Stir fry de fructe de mare cu noodles este o reteta chinezeasca (cantoneza). In restaurantele chinezesti o puteti gasi sub numele de „Chow Mein”, fiind preparat cu orice fel de carne, peste sau fructe de mare, dar si cu tofu. In esenta este un preprat in care legumele se fac prajite la tigaie impreuna cu taieteii (noodles) fierti in prealabil, langa care se adauga proteina (carne, branza).

Modul de preparare este simplu si rapid, dar este nevoie sa va pregatiti ingredientele si sa le aveti la indemana deoarece prajirea lor intr-o tigaie adanca (wok) la foc mare este rapida si nu aveti timp de asteptat, procesul in sine durand maxim 15 minute.

Pot fi folosite aproape orice fel de legume, dar de preferat cele cu textura tare. Atunci cand gatesc stir fry caut sa pun morcovi, ardei, tulpina de telina, ceapa verde (sau rosie), dovlecei, vinete, ciuperci, conopida, fasole verde sau broccoli.

Pentru reteta aceasta am folosit taietei „Soba” (cu hrisca) si nu din cei cu orez.

Stir fry

Stir fry este o tehnica de gatit chinezeasca, in care ingredientele sunt taiate in bucati asemanatoare si prajite (fry) in putin ulei, alaturi de mirodenii, sos de soia, sos de peste, otet de orez, la foc mare in timp ce sunt amestecate (stir) continuu.

Stir fry de fructe de mare cu noodles

Portii 4 persoane

Ustensile

  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 oala cu apa
  • 1 tigaie wok

Ingrediente

  • 400 g mix fructe de mare
  • noodles
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 3 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • sos de soia
  • otet de orez
  • usturoi pudra sau 2-3 catei de usturoi zdrobiti

Instructiuni

  • Spalati ardeiul si ceapa (si celelalte legume pe care le mai folositi si nu sunt trecute aici in lista). Taiati-le bucatele potrivite si subtiri, pe masura fructelor de mare, de aproximativ 1 cm.
  • Puneti o oala cu apa si sare, pe foc, la fiert.
  • Intr-o tigaie adanca, la foc mare sotati ardeiul si ceapa impreuna cu pudra de usturoi (sau usturoi pasat), 1 lingura de ulei de masline, sare, piper si alte mirodenii, timp de 2-3 minute, amestecand incontinuu. Adaugati rosiile uscate, taiate felii si mai lasati pe foc 1 minut.
  • Adaugati ulei de soia dupa gust (1-2 linguri) si mai caliti timp de 2-3 minute. Puteti pune si putin otet de orez sau sos de peste.
  • Puneti mix-ul de fructe de mare in tigaie si amestecati. Vor lasa putina zeama, dar nu trebuie sa va ingrijorati deoarece o parte se va evapora, in timpul prajirii, iar ce ramane va fi absorbita de taietei.
  • Cat se face preparatul in wok ocupati-va de taietei. Apa din cratita a fiert intre timp asa ca puteti adauga taietetii si ii puteti fiert conform instructiunilor (3-5 minute).
  • Cand taieteii sunt fierti strecurati-i de apa si apoi puneti-i in tigaia cu legume si fructele de mare. Mai amestecati 2-3 minute si luati de pe foc.
  • Nu mai ramane decat sa asezati intr-un vas de servire incapator si sa invitati familia si prietenii la masa.
Tip preparat: Paste, Peste
Bucataria: Chinez
Cuvint cheie: stir fry, stir fry cu fructe de mare, stir fry cu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close