Spaghette cu chiftele

211

Spaghette cu chiftele – un alt preparat clasic italian.

Bucataria italiana este recunoscuta international mai ales prin doua feluri de preparate: paste si pizza. Exista nenumarate tipuri si forme de paste care se prepara foarte usor alaturi de doar cateva ingrediente. Retetele sunt simple si rapide iar ingredientele nu sunt deloc multe. De obicei se foloseste 1-2 ingrediente iar de baza sunt: rosii, usturoi, branza (parmeza, pecorino), carne sau preparate cu carne, si busuioc.

Cum se prepara spaghette cu chiftele

In primul rand se prepara chiftelele. Reteta clasica de chiftele cuprinde carne de vita tocata, pesmet, ou, ceapa, usturoi, sare si piper. Toate acestea se amesteca, se formeaza chiftelele care pot fi prajite in tigaie sau coapte la cuptor.

spaghette cu chiftele prajite

Chiftelele se pun apoi intr-un sos de rosii preparat din ceapa, usturoi, rosii (pasate, suc sau intregi), ulei de masline, sare si busuioc. Daca nu aveti rabdare sa-l preparati il puteti cumpara deja preparat, la borcan, in magazine.

Pastele se fierb al-dente conform instructiunilor si apoi se amesteca cu sosul de rosii si cu chiftelele.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara niste delicioase spaghette cu chiftele.

Spaghette cu chiftele

Un preparat clasic italian
Portii 5 persoane
Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 tigaie adanca
  • 1 spatula sau lingura de lemn
  • 1 oala mare
  • 1 strecuratoare

Ingrediente

  • 1 cutie spaghette

Chiftele

  • 300 g carne de vita tocata
  • 150 g pesmet
  • 1 ou
  • 1 jumatate ceapa, tocata marunt
  • 2-3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Sos de rosii

  • 700 ml sos de rosii
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc maruntit sau proaspat tocat
  • ulei de masline

Instructiuni

Prepararea chiftelelor

  • Tocati carnea de vita marunt.
  • Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
  • Combinati carnea cu ceapa, usturoiul, oul si pesmetul. Adaugati sare si piper.
  • Faceti chiftelute mici, de dimensiunea unei monende de 10 sau 50 de bani.
  • Prajiti-le in tigaie in ulei sau coaceti-le la cuptor, in tava.

Pregatirea sosului

  • Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
  • Puneti 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca.
  • Adaugati ceapa si usturoiul si putina sare si caliti la foc potrivit.
  • Puneti sosul de rosii din sticla si 1 lingura de busuioc maruntit si lasati sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.

Pregatirea pastelor

  • Puneti apa intr-o oala incapatoare, la fiert, cu sare.
  • Cand apa clocoteste adaugati spaghetele si fierbeti conform timpului scris pe cutie.

Pregatirea finala

  • Adaugati chiftelele in sosul de rosii si mai fierbeti 1 minut impreuna.
  • Scurgeti pastele de apa, pastrand cateva linguri de lichid in oala in care au fiert.
  • Mutati pastele in tigaia cu sos si chiftele si amestecati, incet, astfel incat pastele sa fie acoperite de sos.
  • Lasati cu capac cateva minute, ca pastele sa absoarbe sosul, iar apoi serviti.
Meniu: Paste
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: chiftele, paste, paste cu chiftele

Daca doriti, adaugati branza de tip pecorino sau parmezan rasa deasupra si cateva frunzulite de busuioc proaspat. Altfel, puteti presara cativa fulgi de drojdie uscata.

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de paste vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close