Spaghette cu chiftele – un alt preparat clasic italian.
Bucataria italiana este recunoscuta international mai ales prin doua feluri de preparate: paste si pizza. Exista nenumarate tipuri si forme de paste care se prepara foarte usor alaturi de doar cateva ingrediente. Retetele sunt simple si rapide iar ingredientele nu sunt deloc multe. De obicei se foloseste 1-2 ingrediente iar de baza sunt: rosii, usturoi, branza (parmeza, pecorino), carne sau preparate cu carne, si busuioc.
Cum se prepara spaghette cu chiftele
In primul rand se prepara chiftelele. Reteta clasica de chiftele cuprinde carne de vita tocata, pesmet, ou, ceapa, usturoi, sare si piper. Toate acestea se amesteca, se formeaza chiftelele care pot fi prajite in tigaie sau coapte la cuptor.
Chiftelele se pun apoi intr-un sos de rosii preparat din ceapa, usturoi, rosii (pasate, suc sau intregi), ulei de masline, sare si busuioc. Daca nu aveti rabdare sa-l preparati il puteti cumpara deja preparat, la borcan, in magazine.
Pastele se fierb al-dente conform instructiunilor si apoi se amesteca cu sosul de rosii si cu chiftelele.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara niste delicioase spaghette cu chiftele.
Spaghette cu chiftele
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 tigaie adanca
- 1 spatula sau lingura de lemn
- 1 oala mare
- 1 strecuratoare
Ingrediente
- 1 cutie spaghette
Chiftele
- 300 g carne de vita tocata
- 150 g pesmet
- 1 ou
- 1 jumatate ceapa, tocata marunt
- 2-3 catei usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
Sos de rosii
- 700 ml sos de rosii
- 1 ceapa
- 2-3 catei usturoi
- sare
- piper
- busuioc maruntit sau proaspat tocat
- ulei de masline
Instructiuni
Prepararea chiftelelor
- Tocati carnea de vita marunt.
- Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
- Combinati carnea cu ceapa, usturoiul, oul si pesmetul. Adaugati sare si piper.
- Faceti chiftelute mici, de dimensiunea unei monende de 10 sau 50 de bani.
- Prajiti-le in tigaie in ulei sau coaceti-le la cuptor, in tava.
Pregatirea sosului
- Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
- Puneti 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca.
- Adaugati ceapa si usturoiul si putina sare si caliti la foc potrivit.
- Puneti sosul de rosii din sticla si 1 lingura de busuioc maruntit si lasati sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
Pregatirea pastelor
- Puneti apa intr-o oala incapatoare, la fiert, cu sare.
- Cand apa clocoteste adaugati spaghetele si fierbeti conform timpului scris pe cutie.
Pregatirea finala
- Adaugati chiftelele in sosul de rosii si mai fierbeti 1 minut impreuna.
- Scurgeti pastele de apa, pastrand cateva linguri de lichid in oala in care au fiert.
- Mutati pastele in tigaia cu sos si chiftele si amestecati, incet, astfel incat pastele sa fie acoperite de sos.
- Lasati cu capac cateva minute, ca pastele sa absoarbe sosul, iar apoi serviti.
Daca doriti, adaugati branza de tip pecorino sau parmezan rasa deasupra si cateva frunzulite de busuioc proaspat. Altfel, puteti presara cativa fulgi de drojdie uscata.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de paste vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.