Pentru reteta aceasta de spaghete cu fructe de mare m-am inspirat de la chef Patrizia Paglieri. Este o reteta care se face foarte usor si in aproximativ 20-25 minute este totul gata.
Pentru reteta am folosit o punga de 450 grame de Cocktail de fructe de mare de la Delhaize, Mega Image, dar puteti cumpara separat, de la pescarie, ce fructe de mare doriti si apoi sa le amestecati.
Puteti folosi orice tipuri de paste, dar spaghetele sunt mai interesante.


Spaghete cu fructe de mare
Equipment
- 1 oala
- 1 tigaie wok
Ingredients
- 500 g spaghete
- 450 g fructe de mare
- 1 ceapa medie
- 4 catei usturoi
- 100 ml vin alb
- 100 g sos de rosii
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc
Instructions
- Puneti o oala mare cu apa, cam de 3-4 litri, pe aragaz, la foc mare. Adaugati sare.
- Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
- Cand apa clocoteste puneti spaghetele in oala si fierbeti dupa instructiuni (in principiu 11 minute).
- Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca. Puneti putina sare si piper.
- Adaugati ceapa si usturoiul si cand devin sticloase puneti fructele de mare.
- Adaugati vinul si lasati cam 2-3 minute, pana cand se evapora alcoolul.
- Puneti sosul de rosii, amestecati si lasati sa scada putin. Asezonati cu sare, piper si busuioc, dupa gust.
- Dupa ce pastele au fiert puneti-le in tigaie, peste fructele de mare si amestecati. Mai adugati 2-3 linguri de apa, daca este nevoie. Puneti un capac deasupra, lasati 1-2 minute si apoi serviti.