Inainte de a „inventa” aceasta reteta cumparam din comert borcane cu sosuri de salsa sau de branza pentru nachos. Vazand insa ingredientele si tinand cont ca acele sosuri au destul de multa sare si conservanti, m-am decis sa-mi prepar eu singur sosul acesta, la fel cum se procedeaza cu conservele de legume pentru iarna. Rezultatul il puteti testa si voi, urmand pasii de mai jos.

Sos salsa pentru Nachos
Echipament
- 1 robot bucatarie
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 cratita pentru tocanite
- 1 zdrobitor usturoi
Ingrediente
- 3 ardei capia
- 2 legaturi ceapa verde
- 4 buc ceapa alba uscata
- 5 buc rosii
- 2 ardei iuti
- 1 lingura curry madras
- 1 lingura turmeric
- 1 lingura ardei iute, maruntit
- 100 ml vin rosu
- 1 lingura miere (sau 50g zahar brun)
- 6 catei usturoi
Instructiuni
- Mai intai trebuie sa va decideti daca doriti sosul picant sau nu. Daca nu vreti picant, eliminati din lista de ingrediente ardeii iuti si curry madras (puteti pune curry dulce).
- Spalati bine legumele si curatati ceapa si usturoiul de coaja.
- Scoateti semintele de ardei si taiati-i cubulete mici de jumatate de centimetru. Taiati rosiile cubulete. Ceapa verde se taie rondele, la fel ca si usturoiul. Daca nu va place sa simtiti bucati mari de usturoi in gura, puteti da usturoiul pe razatoare. Taiati ceapa rosie/alba marunt.
- Intr-o oala incapatoare puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le la foc mic. Adaugati ardeii si in cele din urma rosiile. Puneti mirodeniile, vinul si mierea si lasati la fiert la foc mic, cam 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.
- Ideea e sa nu firbeti totul prea mult, altfel se va face o pasta. In compozitie, ardeiul si pe cat posibil rosiile trebuie sa ramana bucatele.