Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel

725

Este o reteta libaneza asemanatoare cu mujdeiul cu usturoi, dar are in plus iaurt, lamaie si patrunjel. Se poate folosi si smantana in lsoc de iaurt, dar e mai grasa.

Este un sos care poate sa insoteasca orice preparat din carne.

Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel

Timp pregatire 15 mins

Echipament

  • 1 mojar
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 storcator lamai

Ingrediente

  • 5 buc catei usturoi
  • 250 g iaurt grecesc
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri ulei masline

Instructiuni

  • Se zdrobesc cateii de usturoi si se pun intr-un mojar. Se adauga patrunjelul tocat marunt, zeama de la lamaie si uleiul de masline. Se freaca bine pana se obtine o pasta omogena. Se adauga apoi iaurtul si se omogenizeaza. Se poate pune si sare si piper, dupa gust.
    sos iaurt patrujel 1
Meniu: Sosuri
Bucataria: Libaneza, Romana
Cuvant cheie: iaurt, sos de usturoi, sos de usturoi cu iaurt, usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close