Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel este o reteta libaneza asemanatoare cu mujdeiul cu usturoi, dar are in plus iaurt, lamaie si patrunjel. Se poate folosi si smantana in lsoc de iaurt, dar e mai grasa. Este un sos care poate sa insoteasca orice preparat din carne, foarte delicios si putin mai aromat decat sosul clasic de usturoi.
Mod de preparare sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
Se curata cateii de usturoi de coaja si se pun intr-un mojar ceramic. Ca sa se mixeze mai usor cu restul ingredientelor eu ii dau, mai intai, printr-un zdrobitor de usturoi.
Se adauga patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul, putin ulei de masline si zeama de lamaie. Apoi se omogenizeaza totul in mojar. La final se adauga iaurtul si se amesteca cu restul de ingrediente pana se obtine o pasta delicioasa.
Sa trecem la treaba si sa vedem ustensilele, ingredientele si cantiatile lor precum si pasii detaliati.
Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
Echipament
- 1 mojar
- 1 Cutit bucatar
- 1 storcator lamai
Ingrediente
- 5 buc catei usturoi
- 250 g iaurt grecesc
- 1 legatura patrunjel
- 1 lamaie
- 2-3 linguri ulei masline
Instructiuni
- Se zdrobesc cateii de usturoi si se pun intr-un mojar. Se adauga patrunjelul tocat marunt, zeama de la lamaie si uleiul de masline. Se freaca bine pana se obtine o pasta omogena. Se adauga apoi iaurtul si se omogenizeaza. Se poate pune si sare si piper, dupa gust.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de sosuri, sosuri vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.