Socata

1K

Socata – aroma primaverii intr-un pahar racoritor.

Socata poate fi preparata atat primavara, atunci cand infloreste socul, dar si in restul anului, daca puneti la uscat florile de soc si le pastrati intr-o cutie de carton, aerisita, desi nu vor mai avea acelasi parfum.

Am vazut mai multe retete, diferenta fiind ingredientele care se adauga (pe langa florile de soc, lamaia si indulcitorul): drojdie, zahar sau miere, stafide.

socata soc

Cum se prepara socata

Reteta aceasta este cea de baza. Se pun cateva flori de soc intr-un borcan bine spalat. Se adauga apa cu zahar si cateva boabe de orez, precum si cateva felii de lamaie. Se amesteca pentru ca zaharul sa se dizolve iar apoi se pune borcanul intr-un loc insorit cateva zile.

Socata

Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 3 days

Echipament

  • 1 borcan mare

Ingrediente

  • 10-15 flori de soc
  • 100 g zahar pe litru de apa
  • 2 lamai
  • apa

Instructiuni

  • Spalati bine un borcan mare (3-5 litri)
  • Puneti florile in borcan si adaugati zaharul (sau mierea) si lamaile, taiate rondele. Daca folositi drojdie (7-10g) si stafide (150g), adaugati-le tot acum.
  • Adaugati apa cat jumatate de borcan si amestecati pana cand zaharul se topeste. Puneti restul de apa astfel incat sa umpleti borcanul si inchideti capacul.
  • Puneti borcanul in balcon sau intr-un loc insorit. Timp de 3-4 zile desfaceti capacul si amestecati continutul de 2 ori pe zi.
  • Atunci cand considerati ca este gata (unii prefera sa o lase mai mult timp pana cand incepe a piste putin la limba) strecurati socata intr-un vas incapator si puneti sucul in sticle. Dati apoi la frigider si serviti cand aveti pofta!
Meniu: Bauturi
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: sirop de soc, soc, Socata, suc de soc

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete deserturi vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close