Socata

52

Socata

Socata

Timp pregatire 15 mins
Timp preparare 3 d

Ustensile

  • 1 borcan mare

Ingrediente

  • 10-15 flori de soc
  • 100 g zahar pe litru de apa
  • 2 lamai
  • apa

Instructiuni

  • Spalati bine un borcan mare (3-5 litri)
  • Puneti florile in borcan si adaugati zaharul (sau mierea) si lamaile, taiate rondele. Daca folositi drojdie (7-10g) si stafide (150g), adaugati-le tot acum.
  • Adaugati apa cat jumatate de borcan si amestecati pana cand zaharul se topeste. Puneti restul de apa astfel incat sa umpleti borcanul si inchideti capacul.
  • Puneti borcanul in balcon sau intr-un loc insorit. Timp de 3-4 zile desfaceti capacul si amestecati continutul de 2 ori pe zi.
  • Atunci cand considerati ca este gata (unii prefera sa o lase mai mult timp pana cand incepe a piste putin la limba) strecurati socata intr-un vas incapator si puneti sucul in sticle. Dati apoi la frigider si serviti cand aveti pofta!
Tip preparat: Bauturi
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: sirop de soc, soc, Socata, suc de soc

poate fi preparata atat primavara, atunci cand infloreste socul, dar si in restul anului, daca puneti la uscat florile de soc si le pastrati intr-o cutie de carton, aerisita, desi nu vor mai avea acelasi parfum.

Am vazut mai multe retete, diferenta fiind ingredientele care se adauga (pe langa florile de soc, lamaia si indulcitorul): drojdie, zahar sau miere, stafide.

Reteta aceasta este cea de baza.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close