Snitele de soia, cartofi crocanti, salata de varza

480

Snitele de soia, cartofi crocanti, salata de varza

Pentru o zi de post si pentru vegetarieni propun un meniu cu snitele de soia, cartofi crocanti, salata de varza. Este un meniu care are de toate (carbohidrati, proteine, fibre, glucide) in cantitati mici, dar care este foarte satios si usor de preparat.

Daca va pregatiti ustensilele toate si va curatati legumele veti putea sa preparati toate cele 3 preparate aproape simultan, astfel incat sa fie gata de servit in acelasi timp. Mai jos o sa va dau pasii pe care ii aveti de facut.

O sa le luam pe rand.

Cum se prepara snitele de soia

Sunt o multime de retete pe net. Am citit o parte din ele, am combinat cateva si a rezultat o reteta care mi s-a parut mie mai usor de facut si cu ingrediente bune.

Se folosesc bucati de soia texturat mari. Eu am avut niste granule cam de 1 cm care, dupa ce s-au umflat, s-au facut ca niste nuggets de pui, de aproximativ 2 cm). Le-am pus la fiert in apa calda cu sare timp de 15 minute. Apoi le-am pus intr-o strecuratoare, le-am lasat sa se scurga si apoi le-am presat usor cu un zdrobitor de cartofi.

Am combinat o lingura de mustar dulce cu o lingurita de boia, una de usturoi pudra, putin cimbru uscat, sare si piper. Pasta obtinuta am amestecat-o cu cateva linguri de pesmet si de faina peste care am pus apa pana am obtinut o testura destul de groasa, ca un iaurt mai gras.

Apoi am dat pus bucatile de soia in bol si le-am trecut prin aceasta pasta. Le-am asezat apoi frumos, separate, pe o foaie de copt intr-o tava de cuptor si am lasat la copt aproximativ 15 minute pe fiecare parte, timp de 15 minute, verificand din cand in cand, sa nu se arda, la 200 grade.

Cum se prepara cartofii crocanti

Reteta o puteti gasi detaliat aici. In linii mari: se curata cartofii si se pun la fiert intregi, in apa cu sare. Dupa 15 minute se scurg de apa, se amesteca cu ulei de masline, sare (daca mai e nevoie) si mirodenii de Provence. Se unge o tava cu putin ulei de masline si se aseaza cartofii frumos la copt.

Se dau la cuptor 20-25 de minute pe fiecare parte, la 200 grade. Cand scoateti cartofii, dupa primele 25 de minute, dupa ce ii intoarceti apasati-i putin cu zdrobitorul de cartofi pentru piure, dar fara sa-i zdrobiti prea tare.

Cartofi crocanti

Cum se prepara salata de varza

Eu folosesc un robot de bucatarie care are lamele / cutite de diverse dimensiuni. Tai varza in jumatate, scot cotorul, apoi tai fiecare bucata in bastonase de 2-3cm grosime. Apoi dau varza la robot, iesind, astfel, fasiute subtiri.

Altfel, puteti sa taiati cu cutitul, avand grija sa faceti fasii cat mai mici si subtiri.

In afara de varza mai pun morcov. Pe acesta il curat de coaja dupa care il tai bastonase de 1-2cm grosime. Cu curatitorul de legume tai fasii subtiri din fiecare bastonas. Puteti sa-l taiati si cu cutitul, daca aveti indemanare.

Amestec varza cu morcovul, sare, piper si ulei de masline intr-un bol incapator si apoi servesc pe farfurie, cat doreste fiecare.

salata de varza cu morcov

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ingredientele si cantitatile necesare, de ce ustensile avem nevoie si care sunt pasii ca sa pregatim acest meniu de snitele de soia, cartofi crocanti, salata de varza.

Snitele de soia, cartofi crocanti, salata de varza

Un meniu vegetarian, pentru zilele de post sau pentru orice alta zi normala in care v-ati saturat de carnuri.
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 1 hour
Timp total 1 hour 30 minutes

Equipment

  • 1 cutit de legume
  • 1 curatitor (peeler) de legume
  • 1 tocator
  • 1 robot bucatarie
  • 2 boluri de sticla
  • 2 tavi de copt
  • 1 oala
  • 1 strecuratoare
  • 1 zdrobitor cartofi

Ingredients

Snitele de soia

  • 250 g bucati de soia texturat
  • 1 lingura mustar dulce
  • 1 lingurita boia dulce sau picanta
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • cimbru sau alte mirodenii uscate
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • faina
  • apa

Cartofi crocanti

  • cartofi
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • mirodenii
  • ulei de masline

Salata de varza cu morcov

  • 1 jumatate varza cruda
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Instructions

  • O sa pun pasii in ordine, astfel incat sa optimizati timpul de preparare si sa serviti toate preparatele calde.

Prepararea cartofilor

  • Curatati cartofii si spalati-i.
  • Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute

Prepararea snitelelor

  • Puneti bucatile de soia la fiert intr-o oala cu apa si sare timp de 15 minute
  • Strecurati soia de apa intr-o strecuratoare. Apasati-o usor cu zdrobitorul, sa elimine surplusul de apa, fara insa sa rupeti bucatile.

Prepararea cartofilor (continuare)

  • Incingeti cuptorul la 200 grade.
  • Scurgeti cartofii de apa.
  • Ungeti o tava cu ulei de masline si presarati sare si mirodenii.
  • Asezati cartofii in tava si stropiti-i cu ulei de masline, apoi sarati-i si presarati si mirodenii
  • Dati tava la cuptor pe cel mai de jos nivel timp de 25 minute.

Prepararea snitelelor de soia (continuare)

  • Intr-un bol amestecati mustarul cu boiaua, usturoiul, sarea, piperul, mirodeniile, pesmetul, faina si apa pana obtineti o pasta groasa.
  • Dati bucatile de soia prin aceasta pasta pana se acopera pe toate partile.
  • Puneti bucatile de soia pe o tava, peste care ati pus o foaie de copt si pe care ati uns-o cu putin ulei.
  • Dati la cuptor 20-25 minute, pe un nivel mai de sus.

Prepararea cartofilor (continuare)

  • Dupa 25 de minute scoateti tava din cuptor si intoarceti fiecare cartof pe partea cealalta.
  • Cu un zdrobitor apasati usor fiecare cartof, sa nu se zdrobeasca prea tare.
  • Adaugati putin ulei de masline si presarati sare si mirodenii (daca mai e nevoie). Puneti tava la cuptor inca 25 minute.

Prepararea snitelelor de soia (continuare)

  • Scoateti cu snitele si intoarceti-le pe fiecare separat pe partea cealalta.
  • Dupa 15 minute scoateti tava cu snitele si dati de o parte.

Prepararea salatei de varza cu morcov.

  • Inlaturati frunzele de varza care nu sunt bune.
  • Curatati morcovii.
  • Taiati varza la un robot de bucatarie sau cu un cutit, fasiute marunte.
  • Cu un curatator de legume (peeler) taiati fasii din morcovi.
  • Amestecati varza cu morcovii, sare, piper si ulei de masline.

Final

  • Intre timp cartofii ar trebui sa fie gata. Scoateti tava din cuptor.
  • Aranjati pe farfurie cartofi, snitele si salata de varza si servici.
Meniu: Meniu
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Cartofi crocanti, salata de varza, salata de varza cu morcov, snitele de soia

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de meniuri vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close