Au trecut sarbatorile de iarna, dar daca v-a mai ramas niste muschi de porc puteti incerca sa faceti niste snitele. Copiilor le plac foarte mult.
Reteta de snitele de porc este similara cu multe alte retete insa, se face din carne de… porc (normal!).
Se taie felii subtiri, se bate cu ciocanul, se dau prin compozitia de ou si faina si gata, aveti snitele de porc!

Snitele de porc
Echipament
- 1 tocator
- 1 ciocan snitele
- 1 cutit carne
- 1 bol
- 1 tel
- 1 tigaie neaderenta
Ingrediente
- 1 kg muschi porc
- 3 oua
- lapte
- faina
- sare
- piper
Instructiuni
- Taiati muschiul de porc feliute subtiri, la 0.5-1cm grosime. Cu un ciocan de snitele bateti-le pana se aplatizeaza, avand grija sa nu le rupeti. Dati-le cu sare si piper.
- Din oua, lapte, faina si sare faceti o compozitie de consistenta iaurtului mai gros.
- Incingeti ulei intr-o tigaie mai mare. Dati feliile de porc prin compozitie si prajiti-le in ulei, la foc potrivit, 2-3 minute pe fiecare parte.
- Cand sunt prajite uniform (aveti grija sa nu le ardeti), puneti snitelele intr-un vas incapator in care ati pus niste servetele de bucatarie, pentru a trage surplusul de ulei. Serviti apoi cu garnitura (cartofi prajiti, piure sau ce preferati).