Snitele de porc

1.2K

Au trecut sarbatorile de iarna, dar daca v-a mai ramas niste muschi de porc puteti incerca sa faceti niste snitele de porc. Copiilor le plac foarte mult. Si adultilor la fel 🙂

Pentru snitele de porc se foloseste carnea de la muschi. Fie ca folositi muschiul mare sau cel mic, carnea trebuie sa fie proaspata si nu afumata. Puteti incerca sa faceti si cu carne afumata sau muschi crud uscat, dar acestea sunt uscate iar snitelele vor iesi cam tari.

Cum se prepara snitele de porc?

Carnea se taie feliute subtiri, care se bat cu un ciocan de snitele. Ca sa nu faceti mizerie puteti pune carnea intre doua foi de folie de plastic de bucatarie si apoi o aplatizati usor cu ciocanul. Presarati sare si piper.

cordon bleu de porc carne

Sunt doua modalitati de a le praji. Puteti face un fel de sos, cum este cel pentru clatite, din ou, lapte, faina sare si mirodenii sau puteti bate bine cateva oua.

Puneti faina intr-o farfurie sau tava. Dati carnea de porc prin faiana apoi prin compozitia de ou, lapte, faina sau direct prin ouale batute. Scurgeti excesul si puneti intr-o tigaie in care s-a incins ulei. Prajiti la foc potrivit pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.

Serviti cu garnitura preferata si cu o salata asortata.

Reteta aceasta se poate folosi si pentru ale feluri de carne, precum cea de vita, pui sau peste. Modul de preparare este acelasi cu singura diferenta la peste, care nu se mai bate cu ciocanul de snitele.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru prepararea unor snitele de porc delicioase.

Snitele de porc

Portii 8 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 40 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 ciocan snitele
  • 1 cutit carne
  • 1 bol
  • 1 tel
  • 1 tigaie neaderenta

Ingrediente

  • 1 kg muschi porc
  • 3 oua
  • lapte
  • faina
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Taiati muschiul de porc feliute subtiri, la 0.5-1cm grosime. Cu un ciocan de snitele bateti-le pana se aplatizeaza, avand grija sa nu le rupeti. Dati-le cu sare si piper.
    snitel-porc3
  • Din oua, lapte, faina si sare faceti o compozitie de consistenta iaurtului mai gros.
  • Incingeti ulei intr-o tigaie mai mare. Dati feliile de porc prin compozitie si prajiti-le in ulei, la foc potrivit, 2-3 minute pe fiecare parte.
    snitel-porc5
  • Cand sunt prajite uniform (aveti grija sa nu le ardeti), puneti snitelele intr-un vas incapator in care ati pus niste servetele de bucatarie, pentru a trage surplusul de ulei. Serviti apoi cu garnitura (cartofi prajiti, piure sau ce preferati).
Meniu: Carne, Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciolan porc, snitele, Snitele de porc

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de preparate cu carne de porc vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close