Seminte de dovleac coapte la cuptor

3.8K

Cand eram mic taica-meu ma lua cu el la meciuri, pe stadion. Lucrand la echipa de transmisiuni de la PTTR avea intrarea libera. De fiecare data imi lua seminte de floarea soarelui sau de dovleac de la tigancile care le vindeau la cornet.

Bunica pastra si ea semintele de la dovleac. Dupa ce le usca le punea pe un ziar sau intr-o punga de hartie. In duminicile cand nu aveam prajituri, mama ne facea floricele de porumb sau seminte de dovleac coapte la cuptor.

Seminte de dovleac coapte la cuptor

Timp pregatire 5 minutes
Timp gatire 15 minutes

Echipament

  • 1 ceasca
  • 1 bol de sticla
  • 1 tava de copt

Ingrediente

  • 400 g seminte de dovleac, crude
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/1 ceasca apa

Instructiuni

  • Amestecati sarea cu apa si faceti o saramura intr-o ceasca.
  • Intr-un castron mai mare puneti semintele. Turnati peste ele saramura si amestecati bine cu o lingura sau cu mana, astfel incat sa se inmoaie toate semintele.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Rasturnati semintele intr-o tava si intindeti-le uniform in toata tava.
  • Dati la cuptor 3-5 minute. Scoateti tava si apoi cu o paleta de lemn rasturnati semintele. Puneti iar la cuptor si repetati procedeul de cateva ori, pana cand semintele se rumenesc frumos.
  • Serviti cu o bere rece
Meniu: Gustari
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: seminte de dovleac, seminte de dovleac coapte la cuptor, seminte de dovleac la cuptor, seminte-de-dovleac-coapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close