Seminte de dovleac – coapte la cuptor – de rontait.
Cand eram mic taica-meu ma lua cu el la meciuri, pe stadion. Lucrand la echipa de transmisiuni de la PTTR avea intrarea libera. De fiecare data imi lua seminte de floarea soarelui sau de dovleac de la tigancile care le vindeau la cornet.
Bunica pastra si ea semintele de la dovleac. Dupa ce le usca le punea pe un ziar sau intr-o punga de hartie. In duminicile cand nu aveam prajituri, mama ne facea floricele de porumb sau seminte de dovleac coapte la cuptor.
Cum se prepara seminte de dovleac coapte la cuptor?
Se face o saramura slaba cu 2-3 linguri de apa si putina sare, care se pune peste seminte de dovleac (sau de floarea soarelui). Se amesteca semintele, astfel incat saramura sa ajunga pe toate. Se incinge cuptorul si se aseaza semintele intr-o tava de copt peste care s-a pus o foaie de copt.
Se coc la 180 grade pana se rumenesc frumos, intorcand din cand in cand cu o spatula semintele.


Seminte de dovleac coapte la cuptor
Echipament
- 1 ceasca
- 1 bol de sticla
- 1 tava de copt
Ingrediente
- 400 g seminte de dovleac, crude
- 1 jumatate lingurita sare
- 2-3 linguri apa
Instructiuni
- Amestecati sarea cu apa si faceti o saramura intr-o ceasca.
- Intr-un castron mai mare puneti semintele. Turnati peste ele saramura si amestecati bine cu o lingura sau cu mana, astfel incat sa se inmoaie toate semintele.
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Rasturnati semintele intr-o tava pe care ati pus o foaie de copt si intindeti-le uniform in toata tava.
- Dati la cuptor 3-5 minute. Scoateti tava si apoi cu o paleta de lemn rasturnati semintele. Puneti iar la cuptor si repetati procedeul de cateva ori, pana cand semintele se rumenesc frumos.
- Serviti cu o bere rece
Pentru alte retete de tip gustari vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.