Saramura de crap este un preparat popular in Delta Dunarii, dar si la Marea Neagra sau in zonele din jurul Dunarii. Este o combinatie de crap cu legume suculente, care se servesc impreuna cu mamaliguta.
Crapul pentru reteta asta se poate face în doua feluri: la cuptor sau prajit. Cel mai usor se prepara pe grill, timpul de preparare fiind mai mic.


Saramura de crap
Echipament
- 1 grill
- 1 oala inox sau tuci/ceaun
- 1 cutit filetat
- 1 bol de sticla
- 1 cutit legume
Ingrediente
- 2 kg crap
- 2 rosii
- 1 ardei capia
- 1 ardei iute
- 4 catei usturoi
- sare
- piper
- ulei
Instructiuni
- Se spala crapul. Daca este intreg se indeparteaza capul si coada (se pot pune deoparte pentru o ciorba), se scoate osul amar de la coloana si se portioneaza bucati potrivite. Se da cu sare si ulei si se prajeste pe grill sau gratar.
- Se spala rosiile si ardeiul. Ardeiul se taie felii. Se pun pe grill la copt, intorcand pe o parte si alta. Se curata coaja arsa de la ardei si de la rosii.
- Intr-o oala mica adaugati 1-200ml apa la fiert. Tocati legumele coapte bucatele mici si puneti-le in apa fiarta. Adaugati usturoiul tocat marunt, sare si ulei. Fierbeti 5-10 minute iar la sfarsit puneti partunjel tocat marunt.
- Se combina crapul prajit cu saramura si serveste cu mamaliguta.