Saramura de crap

241

Saramura de crap este un preparat popular in Delta Dunarii, dar si la Marea Neagra sau in zonele din jurul Dunarii.  Este o combinatie de crap cu legume suculente, care se servesc impreuna cu mamaliguta.

Crapul pentru reteta asta se poate face în doua feluri: la cuptor sau prajit. Cel mai usor se prepara pe grill, timpul de preparare fiind mai mic.

Saramura de crap

Timp pregatire 15 minute
Timp coacere 30 minute

Ustensile

  • 1 grill
  • 1 oala inox sau tuci/ceaun
  • 1 cutit filetat
  • 1 bol de sticla
  • 1 cutit legume

Ingrediente

  • 2 kg crap
  • 2 rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei

Instructions

  • Se spala crapul. Daca este intreg se indeparteaza capul si coada (se pot pune deoparte pentru o ciorba), se scoate osul amar de la coloana si se portioneaza bucati potrivite. Se da cu sare si ulei si se prajeste pe grill sau gratar.
  • Se spala rosiile si ardeiul. Ardeiul se taie felii. Se pun pe grill la copt, intorcand pe o parte si alta. Se curata coaja arsa de la ardei si de la rosii.
  • Intr-o oala mica adaugati 1-200ml apa la fiert. Tocati legumele coapte bucatele mici si puneti-le in apa fiarta. Adaugati usturoiul tocat marunt, sare si ulei. Fierbeti 5-10 minute iar la sfarsit puneti partunjel tocat marunt.
  • Se combina crapul prajit cu saramura si serveste cu mamaliguta.
Curs: Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: crap, saramura, Saramura de crap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close