Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie
Reteta de salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie poate fi facuta cu orice fel de peste. Important este sa curatati peste de piele si, daca puteti, sa scoateti si oasele. Eventual, cumparati direct fileuri de salau sau alt peste alb (biban de mare, cod, dorada etc.) si nu mai pierdeti timpul si cu filetatul si scosul oaselor.
Salaul are o carne destul de fada, astfel incat trebuie sa-l condimentati din belsug pentru a obtine un gust. Untul, lamaia si vinul precum si mirodenii de tip Provence contribuie la gustul bun al preparatului. Puteti adauga si niste capere.

Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie
Echipament
- 1 tocator
- 1 cutit filetat
- 1 tava copt
Ingrediente
- 2 kg salau
- 1 lamaie
- 100 ml vin alb
- 100 g unt
- 1 ceapa alba
- 4 catei usturoi
- sare
- mirodenii
Instructiuni
- Daca ati cumparat un peste intreg trebuie sa-l filetati. Sarati fileurile obtinute.
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Curatati ceapa de coaja si taiati-o feliute. Spalati lamaia si taiati-o in jumatati de rondele. Curatati cateii de usturoi de coaja si tocati-i feliute.
- Intr-o tava neaderenta puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Presarati putina sare si puneti cateva bucatele de ceapa, lamaie si feliute de usturoi.
- Puneti cate 1-2 feliute de unt pe fiecare bucata de peste si apoi adaugati vinul in tava.
- Dati la cuptor timp de 30-35 minute. In ultimele 5 minute mutati focul pe grill, astfel incat pestele sa se rumeneasca foarte putin deasupra.
- Serviti cu legume, orez, cartofi natur sau simplu, cu salata verde.
Pentru alte retete cu peste vizitati sectiunea de aici.