Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie

1.5K

Reteta de salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie poate fi facuta cu orice fel de peste. Important este sa curatati peste de piele si, daca puteti, sa scoateti si oasele. Eventual, cumparati direct fileuri de salau sua alt peste alb (biban de mare, cod, dorada etc.) si nu mai pierdeti timpul si cu filetatul si scosul oaselor.

Salaul are o carne destul de fada, astfel incat trebuie sa-l condimentati din belsug pentru a obtine un gust. Untul, lamaia si vinul precum si mirodenii de tip Provence contribuie la gustul bun al preparatului. Puteti adauga si niste capere.

Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie

Portii 4 persoane
Timp preparare 10 min
Timp coacere 35 min

Unelte

  • 1 tocator
  • 1 cutit filetat
  • 1 tava copt

Ingrediente

  • 2 kg salau
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • mirodenii

Instructiuni

  • Daca ati cumparat un peste intreg trebuie sa-l filetati. Sarati fileurile obtinute.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Curatati ceapa de coaja si taiati-o feliute. Spalati lamaia si taiati-o in jumatati de rondele. Curatati cateii de usturoi de coaja si tocati-i feliute.
  • Intr-o tava neaderenta puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Presarati putina sare si puneti cateva bucatele de ceapa, lamaie si feliute de usturoi.
  • Intr-o tava neaderenta puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Presarati putina sare si puneti cateva bucatele de ceapa, lamaie si feliute de usturoi.
  • Puneti cate 1-2 feliute de unt pe fiecare bucata de peste si apoi adaugati vinul in tava.
  • Dati la cuptor timp de 30-35 minute. In ultimele 5 minute mutati focul pe grill, astfel incat pestele sa se rumeneasca foarte putin deasupra.
  • Serviti cu legume, orez, cartofi natur sau simplu, cu salata verde.
Tip reteta: Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: salau cu legume, salau cu unt, salau la cuptor, Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close