Salata verde cu laptuca si castraveti

1K

Daca vreti sa diversitificati putin salata simpla de laptuca sau cea simpla ce castraveti, puteti face o combinatie intre cele doua si veti avea un gust mai complex in farfurie. Modul de preparare este extrem de simplu. Important este sa aveti ingrediente proaspete.

Pe post de laptuca puteti folosi orice fel de salata proaspata pe care o gasiti la piata.

Pentru dressing folositi ulei de struguri. Este mai OK la gust decat cel de masline, care poate da un gust mai amar.

Alte retete cu salate gasiti aici.

Salata verde cu laptuca si castraveti

Timp pregatire 15 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 bol de sticla

Ingrediente

  • 1 capatana salata (laptuca)
  • 2 castraveti fabio sau 4-5 castraveti cornison
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • otet balsamic
  • ulei de sambure de struguri
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Spalati bine laptuca, inlaturati cotorul si scuturati frunzele de apa. Taiati frunzele in lungime apoi faceti-le buchet in mana si taiati in fasii de 1 cm.
  • Taiati folia de la castraveti si cu un curatator inlaturati coaja. Taiati castravetii in lungime si apoi fiecare jumatate putin in diagonala
  • Spalati ceapa verde, inlaturati radacinile si frunzele galbene si apoi taiati-o rondele mici.
  • Spalati mararul, taiati tijele goale si apoi tocati-l marunt.
  • Amestecati salata, castravetii, ceapa verde si mararul intr-un bol incapator. Puneti 2-3 linguri de ulei de strugure, 1-2 linguri de otet balsamic, sare si piper dupa gust.
  • Serviti ca salata de insotire la diverse preparate.
Meniu: Salate
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: salata cu castraveti, salata cu laptuca, salata verde, Salata verde cu laptuca si castraveti

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close