Salata Tabbouleh (Tabouli)

113

Salata Tabbouleh sau Tabouli este o salata mediteraneana, care se prepara din legume tocate marunt, patrunjel si bulgur, amestecate cu ulei de masline si, bineinteles, cu lamaie. Este una dintre cele mai cunoscute salate mediteraneene si din zona Orientului Mijlociu.

Ingredientul de baza in aceasta salata este patrunjelul, care se pune intr-o cantitate destul de mare (minim 2 legaturi la o salata pentru 3-4 persoane). Acesta se combina foarte bine cu sucul de lamaie. Atentie, nu puneti foarte mult bulgur, pentru ca schimba gustul prea mult si preia locul „vedetei” patrunjel.

salata tabbouleh patrunjel

Cum se prepara salata Tabbouleh

Ingredientele de baza sunt patrunjelul, rosiile, suc de lamaie, ulei de masline si putin bulgur. Pe langa acestea se mai pot adauga castraveti, ceapa verde sau ceapa rosie si frunze de menta.

Toate legumele si verdeturile se spala bine in apa si se toaca marunt-marunt. Apoi se combina cu sare, sucul de la o lamaie si ulei de masline.

Salata poate fi servita si a doua zi, pastrandu-se destul de bine la frigider.

salata tabbouleh salata 2

Sa trecem, deci, la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor dar si pasii pentru a prepara o salata tabbouleh.

Salata Tabbouleh (Tabouli)

O salata clasica mediteraneana, foarte revigoranta si aromata
Portii 4 persoane
Timp pregatire 15 minutes
Timp total 15 minutes

Echipament

  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 2 boluri de sticla unul mai mic si altul mai mare

Ingrediente

  • 600-1000 g rosii de preferat cherry sau alt soi de rosii gustoase
  • 2 castraveti cornison
  • 2 cepe verzi
  • 100 g bulgur
  • 1 lamaie
  • 2 legaturi pantrunjel proaspat
  • sare
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Spalati foarte bine verdeturile si legumele.
  • Fierbeti bulgurul in apa cu sare timp de 10-15 minute, pana cand se inmoaie, dar inca textura mai opune putina rezistenta, cand verificati.
  • Curatati castravetii de coaja. Curatati si ceapa.
  • Tocati ceapa, rosiile si castravetii cubulete mici.
  • Tocati patrunjelul marunt si amestecati-l cu rosiile, castravetii si ceapa.
  • Adaugati bulgurul si puneti sos de lamaie, ulei de masline si sare, dupa gust.
Meniu: Salate
Bucataria: Araba, Mediteranenana
Cuvant cheie: salata cu patrunjel si rosii, salata tabbouleh, tabbouleh, tabouli

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la salata Tabbouleh!

Pentru alte retete de salate vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close