Cea mai buna salata greceasca am mancat-o (evident) in Grecia.
Traditional, salata Horiatiki () are ingredientele urmatoare: castraveti, rosii, masline, ardei gras verde, ceapa rosie si branza feta, peste care se pune ulei de masline si menta, busuioc sau oregano proaspat taiate.
Salata a fost „inventata” de proprietarii tavernelor din zona Plaka, in Atena, in anii ’60-’70.

Salata greceasca
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 bol de sticla
Ingrediente
- 200 g branza feta
- 2 ardei gras
- 3 castraveti
- 4 rosii
- 1 ceapa rosie
- 50 g masline
- ulei de masline
- coriandru, oregano, menta sau busuioc, proaspat
Instructiuni
- Curatati legumele si taiati-le bucati potrivite. Puneti-le intr-un bol.
- Taiati branza bucati si adaugati-le impreuna cu maslinele in bol.
- Puneti ulei de masline deasupra si presarati verdeturi.