Salata greceasca
Cea mai buna salata greceasca am mancat-o (evident) in Grecia.
Traditional, salata Horiatiki (salata traditionala greceasca) are ingredientele urmatoare: castraveti, rosii, masline, ardei gras verde, ceapa rosie si branza feta, peste care se pune ulei de masline si menta, busuioc sau oregano proaspat taiate.
Salata a fost „inventata” de proprietarii tavernelor din zona Plaka, in Atena, in anii ’60-’70. Proprietarii tavernelor si-au dorit sa taxeze mai mult turistii care vizitau Atena si monumentele asa ca au adaugat, la traditionala salata de legume, branza feta, marind pretul salatei.
Cum se prepara salata greceasca
Alegeti cele mai proaspete si delicioase rosii si cei mai proaspeti castraveti si ardei. Spalati-le bine, curatati-le si taiati-le bucati sau felii. Curatati ceapa rosie si taiati-o rondele.
Puneti legumele intr-un bol alaturi de masline, asezati deasupra cateva bucati de branza feta si stropiti cu ulei de masline si apoi presarati coriandru.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara o salata greceasca


Salata greceasca
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 bol de sticla
Ingrediente
- 200 g branza feta
- 2 ardei gras
- 3 castraveti
- 4 rosii
- 1 ceapa rosie
- 50 g masline
- ulei de masline
- coriandru, oregano, menta sau busuioc, proaspat
Instructiuni
- Curatati legumele si taiati-le bucati potrivite. Puneti-le intr-un bol.
- Taiati branza bucati si adaugati-le impreuna cu maslinele in bol.
- Puneti ulei de masline deasupra si presarati verdeturi.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de salate vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.