Salata de vinete cu rodie
Salata de vinete cu rodie este o salata pe care o puteti face mai tot timpul anului pentru ca ingredientele pot fi cumparate acum din magazinele de specialitate aproape oricand. Recomandare mea este sa o faceti ori vara, cand gasiti vinete, rosii si ceapa verde proaspete, sau iarna, cand este sezonul rodiilor.
Deja v-ati dat seama cam ce ingrediente contine salata. Ea face parte din bucataria mediteraneana si o puteti gasi pe net in diverse versiuni. Eu am preparat-o in felul urmator.
Cum se prepara Salata de vinete cu rodie
Am folosit vinete pe care le-am pus din vara la congelator. Atunci am copt vinetele proaspat culese, le-am curatat de coaja si le-am pus intregi in pungi, la inghetat. De obicei fac cam 10-12 pungi de vinete, care imi ajung de pe un an pe altul.
Asadar am scos un pachet de vinete, l-am lasat peste noapte la dezghetat, dupa care am tocat vinetele mare, cu ajutorul unui cutit de lemn (sau o lingura cu muchiile mai ascutite).
Pe langa vinete am mai adaugat ceapa verde, un ardei capia, cam 6-7 rosii cherry, o ceapa rosie, putina pudra de usturoi, sare, piper, semintele de la o rodie, sucul de la jumatate de lamaie, 2-3 linguri de sos de rodie si ulei de masline. Ar mai fi trebuit un ardei verde si usturoi proaspat, dar nu am avut in camara. Pentru cei care prefera mancarea iute, puteti adauga putin praf de chili.
Am taiat toate legumele cubulete mici, de jumatate de centimetru si le-am amestecat cu vinetele si ingredientele lichide, sare si piper.
Se serveste cu lipie libaneza, turceasca, cu focaccia sau paine prajita.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor dar si pasii pentru a prepara o Salata de vinete cu rodie delicioase.


Salata de vinete cu rodie
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 Cutit bucatar
- 1 bol mare
- 1 tocator
- 1 storcator citrice
Ingredients
- 5-600 g vinete coapte
- 7 rosii cherry
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei verde
- 2-3 catei usturoi sau praf de usturoi
- 1 rodie
- 1 ceapa rosie
- zeama de la jumatate de lamaie
- ulei de masline
- sare
- piper
Instructions
- Daca aveti vinete deja congelate, scoteti-le de la congelator, lasati-le sa se dezghete peste noapte.
- Daca aveti vinete proaspete, coceti-le si curatati-le de coaja. Taiati cotorul
- Tocati vinetele mare, cu ajutoru unui cutit de lemn sau a unei spatule/linguri cu marginile mai subtiri. Puneti-le intr-un bol incapator
- Curatati cepele (verde si rosie) si tocati-le marunt. La fel si usturoiul.
- Curatati ardeii de seminte si taiati-i cubulete mici, de jumatate de centimetru.
- Taiati si rosiile cherri la fel.
- Curatati rodia,
- Puneti rodia si legumele tocate peste vinete, in bol.
- Adaugati sucul de lamaie, ulei de masline, sare, piper, praf de usturoi (daca mai e nevoie)
- Amestecati usor si serviti cu painea preferata.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de salate vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.