Salata de peste afumat

1.8K

Salata de peste afumat

Pentru salata de peste afumat folositi un peste de calitate. Daca aveti posibilitatea sa luati pastrav afumat pe cetina de brad, de la pastravarii, ar fi ideal. Altfel, cand mergeti in supermarket-uri rugati vanzatorul sa va dea ceva bun, afumat cu lemne si nu cu coloranti. Daca stati la casa, puteti sa va construiti o afumatoare si sa va faceti singuri pestele afumat.

Puteti folosi orice fel de peste afumat, de preferat cu cat mai putine oase. Poate fi pastrav sau crap, dar si hering, somon sau macrou.

Salata seamana cu cea orientala, ingredientele fiind relativ similare. Si aici, de baza, se folosesc cartof, muraturi si masline, pe langa care se mai adauga carne de peste afumat rupta bucatele, dar si ceapa rosie si masline. Daca doriti sa faceti o salata de peste afumat putin mai dulce, puteti adauga maioneza in compozitie.

salata de peste afumat pastrav

Cum se prepara salata de peste afumat

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-o oala cu apa si sare. Curatati ceapa si ardeii si taiati-le solzisori (bucati mici si lunguiete). Amestecati-le cu cartofii fierti, cu castraveti murati taiati rondele, cu maslinele si cu pestele afumat, rupt bucatele.

Adaugati ulei de masline si, dupa preferinta, maioneza.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara o salata de peste afumat

Salata de peste afumat

Portii 4 persoane
Timp pregatire 25 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 oala
  • 1 bol sticla

Ingrediente

  • 2 pesti afumati
  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei
  • 3 castraveti murati
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g masline
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Se curata cartofii de coja, se taie bucati potrivite si se fierb pe aragaz, timp de 10-15 minute. Cand cartofii sunt fierti se scot din oala si lasa putin sa se raceasca.
  • Se scoate carnea de pe peste, alegand cu grija oasele, si se rupe bucati.
  • Ardeii, ceapa, maslinele si castravetii se taie bucati potrivite, putin mai mici decat cele de cartofi.
  • Se amesteca toate ingredientele cu grija, astfel incat cartofii sa nu se zdrobeasca.
  • Se adauga ulei de masline si piper (eventual sare, daca mai trebuie), dupa gust. Daca doriti puteti adauga si maioneza
Meniu: Peste, Salate
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: peste afumat, salata de peste, Salata de peste afumat

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de salate vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close