Pentru salata de peste afumat folositi un peste de calitate. Daca aveti posibilitatea sa luati pastrav afumat pe cetina de brad, de la pastravarii, ar fi ideal. Altfel, cand mergeti in supermarket-uri rugati vanzatorul sa va dea ceva bun, afumat cu lemne si nu cu coloranti. Daca stati la casa, puteti sa va construiti o afumatoare si sa va faceti singuri pestele afumat.
Puteti folosi orice fel de peste afumat, de preferat cu cat mai putine oase. Poate fi pastrav sau crap, dar si hering, somon sau macrou.
Salata seamana cu cea orientala, ingredientele fiind relativ similare. Si aici, de baza, se folosesc cartof, muraturi si masline, pe langa care se mai adauga carne de peste afumat rupta bucatele, dar si ceapa rosie si masline. Daca doriti sa faceti o salata de peste afumat putin mai dulce, puteti adauga maioneza in compozitie.

Salata de peste afumat
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 oala
- 1 bol sticla
Ingrediente
- 2 pesti afumati
- 1 kg cartofi
- 2 ardei
- 3 castraveti murati
- 1 ceapa rosie
- 100 g masline
- ulei de masline
- sare
- piper
Instructiuni
- Se curata cartofii de coja, se taie bucati potrivite si se fierb pe aragaz, timp de 10-15 minute. Cand cartofii sunt fierti se scot din oala si lasa putin sa se raceasca.
- Se scoate carnea de pe peste, alegand cu grija oasele, si se rupe bucati.
- Ardeii, ceapa, maslinele si castravetii se taie bucati potrivite, putin mai mici decat cele de cartofi.
- Se amesteca toate ingredientele cu grija, astfel incat cartofii sa nu se zdrobeasca.
- Se adauga ulei de masline si piper (eventual sare, daca mai trebuie), dupa gust. Daca doriti puteti adauga si maioneza