Salata de Boeuf

51

Desi are nume de salata frantuzeasca, salata de boeuf are de fapt la baza o salata ruseasca (Salata Olivier). Ambele sunt de fapt salate facute din bucati de diverse legume fierte, impreuna cu bucatele de carne si mar si amestecate cu maioneza. La romani este o salata traditionala de sarbatori (Paste, Craciun, Anul Nou).

Reteta de baza contine carne de pui sau vita, morcov, cartof, telina si murauri insa sunt oameni care prefera salata de boeuf care contine boabe de mazare (mie unul mi se pare mult prea dulce). In fond si la urma urmei puteti sa o faceti cu ingredientele voastre preferate.

Salata de Boeuf

Timp pregatire 30 mins
Timp preparare 2 hrs

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 oala mare
  • 1 bol de sticla
  • 1 oala cu presiune

Ingrediente

  • 8 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 2 pastarnac
  • 2 cepe
  • 3 mere
  • 400 g carne pui sau vita
  • 3 castraveti murati
  • 5-6 gogosari
  • 2 oua
  • masline
  • sare
  • ulei

Instructiuni

  • Se taie carnea in bucati mari, potrivite, si se pune la fiert cu sare intr-o oala cu presiune timp de 1 ora. Practic se lasa cam 1 ora dupa ce s-a facut presiunea in oala si se da focul la mic.
  • Se curata legumele de coaja si se pun apoi intr-o oala mare cu capac. Puneti capacul si dati iarasi la fiert timp de 30 de minute.
  • Se scot legumele din oala si se lasa sa se raceasca. Din zeama puteti face o supa cu galuste sau o puteti strecura si pune in sticle, la congelator. O veti folosi la diverse alte preparate (risotto, supa crema de legume etc).
  • Se taie legumele cubulete de 3-4mm. La fel si carnea.
  • Curatati merele de coaja si de miez si taiati-le si pe ele cubulete.
  • Castravetii si ardeii murati se taie bucatele mai micute si se pun intr-o strecuratoare, sa mai lase din zeama. Apasati cu o lingura pe ei pana sunt storsi bine si combinati-le cu celelalte legume si cu carnea.
  • Faceti o maioneza din galbenusul de la doua oua fierte, 1 galbenus crud, 1 lingura de mustar si ulei. Puneti cam trei sferturi din ea in compozitia taiata si amestecati.
  • Transferati intr-un recipient incapator si apoi intindeti restul de maioneza deasupra. Ornati cu albusul de la ou, ardei, masline.
Tip preparat: Aperitive, Salate
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: boeuf, Salata de Boeuf, salata olivier

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close