Salata de ardei copti

234

Salata de ardei copti este o mancare care necesita putina rabdare. Aceasta pentru ca ardeii trebuie copti, curatati de coaja, scoase semintele operatiuni care dureaza. Insa rezultatul este pe masura.

Puteti sa faceti salata oricand pe parcursul anului. Daca aveti posibilitatea, puteti coace ardeii vara, pe gratar, si apoi sa ii pastrati curatati in pungi, la congelator.

Salata de ardei copti

Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 minute
Timp coacere 1 hr

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 grill
  • 1 bol de sticla
  • 1 oala cu capac

Ingrediente

  • 12 ardei (capia, gogosar, gras)
  • ulei
  • sare
  • otet
  • 4 catei usturoi

Instructiuni

  • Ardeii se spala si se coc pe gratar sau pe grill. Se intorc de pe o parte pe alta pana cand sunt copti.
  • Se pun intr-o oala mare, cu capac, presarand sare peste ei. Se vor decoji mai bine si vor trage si putina sare, avand un gust mai bun. Se lasa cam 10-15 minute.
  • Pana se inmoaie ardeii se curata cateii de usturoi si se toaca feliute
  • Se scot ardeii si se inlatura coaja arsa. Se desfac si se scot si semintele. Stiu ca unora le e mai usor sa ii puna in apa cand scot semintele, insa se va duce zeama si dulceata din ei, si e pacat de gust.
  • Se pun intr-un castron cu putin ulei, se adauga o ligurita de otet si cateii de usturoi si se amesteca.
Curs: Legume, Salate
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ardei copti, salata de ardei, Salata de ardei copti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close