Rulouri de tapioca si orez, cu legume (Tapioca and rice vegetables rolls)

454

Rulouri de tapioca si orez, cu legume (Tapioca and rice vegetables rolls)  – un alt fel de spring rolls (pachetele de primavara) japoneze.

Acum cativa ani am descoperit la Lidl niste foi ca  niste clatite sau tortilla, din orez si tapioca si orez. Stiti ca Lidl au in mod regulat fel si fel de campanii de produse, iar cand este saptamana asiatica mergem si cumparam diverse ingrediente si produse mai speciale.

Cautand pe net am vazut ca din aceste foi de taopioca si orez se pot face rulouri precum pachetele de primavara. De fapt, acestea sunt niste simple rulouri cu legume puse intr-o foaie subtire si transparenta de tapioca si orez.

rulouri de tapioca si orez cu legume

Cum se prepara rulouri de tapioca si orez, cu legume

In primul rand trebuie sa va ocupati de legume. Se pot folosi legumele ca pentru stir fry: morcov, ardei, dovlecel, ceapa, ciuperci si orice altceva doriti. De fapt, toate aceste legume vor trebui taiate feliute subtiri, dupa care se trag la tigaie in ulei si putin sos de soia.

rulouri de tapioca si orez cu legume 3 scaled

Foile de tapioca si orez se vor pune una cate una cateva secunde in apa rece. Apoi se aseaza pe un tocator de lemn, se pune o lingura de legume care se aseaza pe mijlocul foii, dupa care acesta se ruleaza precum un pachetel de primavara sau ca o sarma.

Dupa ce se fac aceste rulouri se prajesc in putin ulei, pe fiecare parte.

Se servesc impreuna cu sos de soia si/sau sos picat dulce.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor dar si pasii necesari pentru a prepara niste delicioase rulouri de tapioca si orez, cu legume.

Rulouri de tapioca si orez, cu legume (Tapioca and rice vegetables rolls)

Pachetele de primavara japoneze
Portii 4 persoane
Timp pregatire 5 minutes
Timp gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 cutit legume
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 bol

Ingrediente

  • 1 pachet foi de tapioca si orez
  • 1 ardei
  • 1 dovlecel
  • 4-5 ciuperci
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa rosie mare
  • sare
  • piper
  • usturoi pudra
  • sos de soia
  • ulei

Instructiuni

  • Spalati legumele, curatati-le si taiati-le feliute subtiri
  • Trageti-le la tigaie in ulei su sare, pudra de usturoi si sos de soia, pana se rumenesc usor.
  • Luati o foaie de tapioca si orez si puneti-o in bolul cu apa pentru cateva secunde (instructiuni gasiti si pe pachetul de foi).
  • Mutati foaia pe un tocator de lemn. Puneti o lingura de legume in mijlocul ei, aduceti marginile laterale inauntru si apoi rulati dinspre voi spre in fata,
  • Procedati la fel pentru fiecare foaie de tapioca, pana terminati legumele.
  • Adaugati ulei intr-o tigaie neaderenta si prajiti rulourile pe fiecare parte. Acest pas nu este obligatoriu, rolurile putand fi mancate si neprajite.
  • Scoateti pe un platou si stropiti-le cu putin sos de soia sau sos dulce-acrisor.
  • Serviti cu sos de soia sau sos dulce-acrisor.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Japoneza
Cuvant cheie: rulouri, rulouri cu legume, rulouri de tapioca si orez, tapioca, tapioca si orez

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la rulouri de tapioca si orez, cu legume!

Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close