Rulouri de hering

34

Reteta aceasta de „rulouri de hering” se incadreaza in categoria Aperitive si poate aduce un preparat in plus pe masa de Revelion. Este extrem de usor de facut insa trebuie sa va preparati din timp ingredientele.

Pentru masline eu am folosit din cele verzi, umplute cu ardei. Se gasesc aproape in orice magazin alimentar. Daca nu va place gustul lor putin mai acrisor incercati masline negre sau Kalamata, dar sa fie fara sambure.

Fileurile de hering le-am cumparat acum 2-3 saptamani de la Lidl, la o oferta de produse italienesti. Sunt foarte gustoase insa trebuie lasate putin la desarat. Puteti gasi hering si la pescariile din marile lanturi de magazine (dar trebuie sa „vanati” cand aduc marfa) sau sa comandati online, unde exista deja cateva magazine online.

Tot ce aveti de facut este sa taiati fileurile de hering in felii mai subtiri si sa inveliti cu acestea maslinele, ajutandu-va de o scobitoare. Apoi le puneti frumos pe un platou de servire, le stropiti cu putin ulei de masline si invitati oaspetii sa se serveasca.

Reteta de rulouri de hering a lui Pastorel

Reteta am luat-o din cartea „Gastronomice” a lui Pastorel Teodeoreanu. Autorul a preluat-o, la randul lui, de la Colea Olexiuc, maestrul bucatar de la restaurantul Gambrinus.

Iata ce zice autorul:

Se desareaza bine doi heringi. Se taie in lung, se jupoaie de piele si se scoate sira spinarii cu oasele. Se taie fiecare jumatate in trei fasii lungi. Se aleg masline mari si se inveleste fiecare maslina cu cate o fasie de hering. Pentru a fixa felia de hering, se trece prin ea si prin maslina o scobitoare. Inainte de a servi, se stropesc cu untdelemn.

Urmand pasii de mai sus veti obtine un aperitiv cu hering foarte gustos.

Cateva cuvinte despre hering

Heringul este un peste oceanic regasit cu precadere in nordul Pacificului, al Atlanticului, Marea Baltica si pe coastele Americii de Sud. Numele provine din germana veche, „heri” insemnand „multitudine”, facand referire la bancurile mari pe care le formeaza.

Din familia „clupeidae” din care face parte herringul, mai fac parte alte peste 200 de specii rude cu acesta. Sardina este cea mai cunoscuta si, de cele mai multe ori, confundata cu el.

Heringul reprezinta principala hrana pentru pasarile de mare, delfini, balene, foci, lei de mare, dar si pentru pestii pradatori precum rechinul, pestele spada, tonul, codul si altii.

Este unul dintre cei mai frecventi consumati pesti, cunoscuti de peste 5000 de ani. Practic, heringul a influentat stabilirea si dezvoltarea ulterioara a unor mari orase din zonele de nord si nord vest ale Europei (de ex. Amsterdam), fiind totodata usor de procurat si considerat hrana de baza a populatiei mai sarace

Poate fi pastrat mai mult timp sarat, fermentat, marinat sau afumat. Este un peste bogat in acizi grasi Omega 3 si Vitamina D, elemente esentiale in dezvoltarea normala a creierului si in sanatatea organismului, in general.

2 curiozitati despre hering

In Atlanticul de Nord a fost identificat un banc de hering de aproape 3 miliarde de pesti, ocupand un spatiu de aproximativ 5 kilometri cubi.

Viteza de deplasare a heringului este foarte mare, intr-o secunda el putand parcurge o distanta de pana la 10 ori lungimea propriului sau corp.

 

Heringul este unul din pestii mei preferati. Aduce putin la gust cu scrunbiile de Marea Neagra. In afara de marinat sau afumat, il prefer si sub forma de fileuri, prajite putin la tigaie.

Si acum, reteta de rulouri de hering a lui Colea Olexiuc:

Rulouri de hering

Un aperitiv gustos pentru mesele festive.
Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 minute

Ustensile

  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar

Ingrediente

  • 4 fileuri hering
  • masline fara samburi
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Se desareaza bine doi heringi.
  • Se taie in lung, se jupoaie de piele si se scoate sira spinarii cu oasele.
  • Se taie fiecare jumatate in trei fasii lungi
  • Se aleg masline mari si se inveleste fiecare maslina cu cate o fasie, obtinandu-se niste rulouri de hering. Daca maslinele sunt mai micute, puteti taia fasiile de hering in doua jumatati si veti obtine mai multe rulouri
  • Pentru a fixa felia de hering, se trece prin ea si prin maslina o scobitoare.
  • Inainte de a servi, se stropesc cu ulei de masline.
Curs: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: hering, rulouri, rulouri cu hering si masline, rulouri de hering

Va doresc sa aveti pofta buna!

Pentru alte preparate din peste dar si fructe e mare vizitati sectiunea de aici.

Daca ti-a placut reteta si vrei sa afli cand public altele noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare"

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close