Rulouri cu carne de vita – un snack satios
Mie mi-au placut intotdeauna foetajele. Si acum imi plac, dar am o problema cu cantitatea de foetaj sau aluat pe care o mananc, pentru ca ma trezesc, de cele mai multe ori, cu arsuri la stomac. Asa ca incerc sa ma abtin si sa mananc mai rar fel si fel de snack-uri, aperitive, cu aluat sau foetaj.
Preferatele mele sunt triunghiurile cu ciuperci. Apoi urmeaza cele cu carne dar si pateurile cu branza. Si as mai adauga aici langos, suberek si alte „nebunii” umplute.
Ieri am scos o punga cu mix de carne tocata de vita si porc de la congelator din care am facut mai intai o ciorba de perisoare si apoi niste cannelloni. Carnea care a mai ramas am pus-o la frigider la rece pentru a pregati azi alte doua preparate: niste rulouri cu carne si niste coltunasi, pe romaneste, sau niste dumplings, pe englezeste.
Cum se prepara rulouri cu carne
Se cheama ele rulouri cu carne dar nu au doar carne in compozitie, altfel ar fi cam inecacioase si nu chiar foarte bune la gust. Asa ca mai trebuie adaugate niste legume (eu pun ceapa, morcov, dovlecei si uneori ardei), niste ciuperci si ceva sosuri (de rosii, Worcestershire), ulei de masline sau de floarea soarelui, sare, piper si alte mirodenii, dupa gust. Ah… si o legatura de marar sau patrunjel, spalata bine si tocata.
Carnea tocata se prajeste intr-o oala incapatoare impreuna cu ceapa. Se adauga morcovul dat pe razatoarea mica si dovleceii si ciupercile tocate la robot. Se calesc bine pana scad putin, se adauga sare, piper si mirodenii, 2-3 linguri de sos de rosii si 2-3 linguri de sos worchestershire. La final se pune marar sau patrunjel tocat si se da deoparte.
Se dezgheata 2 foi de aluat din comert, se intind cu un sucitor si putina faina si se taie in lungime, in doua parti egale. Se topeste cam 100g unt.
Cu o pensula se unge cu unt o margine de aluat/foetaj. Se pune pe mijlocul unei foi umplutura, uniform, de la un capat la altu, apoi se ruleaza foaia. Se taie bucati potrivite si se pun intr-o tava in care ati pus o foaie de copt pe care ati uns-o, bineinteles, cu unt.
Dupa ce folositi toate foile si umpleti tava cu rulourile, ungeti rulourile cu unt si presarati deasupra susan. Dati la cuptor la 190 grade cam 20 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Si gata! Asta e tot! Spor la gatit si la mancat!
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara niste delicioase rulouri cu carne.


Rulouri cu carne (de vita)
Echipament
- 1 cratita de gatit
- 1 tocator
- 1 robot bucatarie
- 1 cutit legume
- 1 lingura de lemn
- 1 ibric
- 1 pensula
- 1 tava de copt
- 1 foaia de copt
Ingrediente
- 1 kg carne tocata poate fi mix vita-porc sau de pui/curcan
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 5 ciuperci
- 2 foi aluat
- 2-3 linguri sos de rosii
- 2-3 linguri sos worcestershire
- 100 g unt
- ulei
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel sau marar
- seminte de susan
Instructiuni
- Tocati carnea marunt (daca nu e deja tocata)
- Spalati legumele, curatati coaja si taiati-le marunt sau dati-le la robot.
- Incingeti cateva linguri de ulei in oala si prajiti carnea tocata.
- Adaugati legume si caliti in continuare.
- Taiati marunt sau tocati la robot ciupercile si adaugati-le si pe ele in oala, la calit.
- Puneti sosul de rosii si sosul worcestershire si sare si piper dupa gust.
- Adaugati si mararul sau patrunjelul tocat marunt.
- Topiti untul intr-un ibric separat.
- Intindeti o foaie de aluat cu sucitorul. Puneti niste faina peste ea si pe bancul de lucru, ca sa nu se lipeasca.
- Taiati foaia in doua bucati, in lungime si ungeti marginile cu unt topit, cu ajutorul pensulei.
- Puneti, cu lingura, carne pe fiecare foaie, in lungime, ca pentru o umplutura pentru rulada.
- Rulati apoi aluatul si taiati-l in 5 bucati.
- Puneti foaia de copt in tava si ungeti-o cu unt.
- Incingeti cuptorul la 190-200 grade,
- Puneti pe foaie bucatile de rulou si continuati sa umpleti si sa taiati si celelalte rulouri.
- Ungeti rulourile deasupra cu unt si apoi presarati susan.
- Dati la cuptor 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de apertive vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.