Rosii cuburi, la borcan, pentru iarna

9K

Rosii cuburi, la borcan – conserve de iarna.

Atunci cand gatesc paste bologneze, lasagna, ciorba, tocanite sau alte mancaruri care au rosii ca ingredient, prefer rosiile proaspete. Insa nu le am tot timpul la indemana. Iarna, de exemplu, gustul rosiilor „de import” nu este la fel de bun ca cel al rosiilor romanesti, iar alternativa este sa cumpar rosii la conserva, taiate cubulete.

De cativa ani am inceput sa le conserv singur la borcan vara si sa le depozitez in beci, la rece sau in camara. Isi pastreaza foarte bine aroma. Ca sa nu mai zic ca economisesc si ceva bani.

Folosesc atat borcane mici, de 400g, cat si mari, de 800g, pentru a consuma cantitatea respectiva in totalitate, in functie de preparatul facut. De exemplu, la lasagna folosesc 800g de rosii in timp ce la ciorbe doar 400g.

Alte retete de conserve pot fi gasite aici.

rosii sos de rosii

Cum se prepara rosii cuburi, conserve pentru iarna

In functie de numarul de kilograme de rosii, timpul total de pregatire poate sa difere.

1. Pentru pregatire, rosiile trebuie spalate bine si apoi indepartate cotoarele.

2. Urmeaza apoi taierea rosiilor in cubulete si umplerea borcanelor

3. Pasul final este acela de sterilizare a borcanelor pline, astfel incat acestea sa se videze si sa nu permita intrarea aerului, care poate altera continutul.

Folosesc acelasi mod de sterilizare (vidare) a borcanelor la toate conservele pe care le fac, indiferent ca sunt de legume sau de fructe.

Deci, sa trecem la treaba si sa vedem cum se prepara conservele de rosii cuburi, care sunt ingredientele si cantitatile, ustensilele si pasii necesari.

Rosii cuburi, la borcan, pentru iarna

Preparate din timp, vara, conservele de rosii cuburi pot fi de mare ajutor in timpul iernii. Daca aveti timp sa le preparati si daca aveti un loc unde sa pastrati borcanele ati scapat de grija cumparaturilor de conserve de rosii. In plus, aveti satisfactia ca veti consuma un preparat pregatit de voi.
Portii 15 borcane
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 40 minutes
Timp sterilizare 30 minutes
Timp total 1 hour 40 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 oala mare
  • borcane

Ingrediente

  • 10 kg rosii
  • 4 linguri sare
  • 4 linguri ulei

Instructiuni

  • Spalati bine 15 borcane (mari si mici)
  • Spalati rosiile si taiati-le in jumatate. Eliminati cotorul. Fiecare jumatate o feliati inca o data pe jumatate. Apoi taiati feliile cubulete.
    rosii cuburi 2
  • Puneti cuburile de rosii intr-un castron sau oala mare. Adaugati putin ulei si sare. Amestecati.
    rosii cuburi 3
  • Umpleti borcanele cu cuburile de rosii. Strangeti bine capacele.
  • Puneti borcanele intr-o tava si adaugati putina apa (cam 1-2 cm inaltime). Dati la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 de minute. Lasati-le la cuptor cateva ore, pana "se trag" capacele.
  • Verificati daca s-au vidat. Capacelele trebuie sa fie curbate putin spre interior.
  • Daca nu s-au vidat bine desfaceti capacele si inlocuiti-le cu altele.
  • Puneti borcanele intr-o oala incapatoare, adaugati apa pana aproape la capac si dati in clocot.
  • Opriti focul, puneti capac la oala (sau o patura deasupra) si lasati sa se raceasca, timp de cateva ore.
Calories: 33kcal
Meniu: Conserve
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: rosii conserva, rosii cuburi, rosii la borcan

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de conserve vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 9
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close