Quiche cu spanac si branza

1.1K

Avantajul internetului este ca poti gasi aceeasi reteta in mai multe variante si practic poti sa iei din fiecare ce iti place mai mult sau ce ai prin frigider.  Atunci cand am cautat o reteta de Quiche cu spanac si branza am citit mai multe retete de pe internet si apoi am adaptat-o in functie de ce am gasit in frigider.

Din reteta de mai jos de Quiche cu spanac si branza puteti elimina parmezanul, nu este nevoie de el, iar smantana poate fi inlocuita cu cateva linguri de iaurt gras.

Putina istorie: quiche cu spanac si branza

Istoric, quiche-ul a fost preparat in regiunea Lorraine, care a apartinut mai intai Germaniei pana sa fie integrata de Franta (aproximativ anul 1580), de unde si numele similar cu cel german de „kuchen”, adica tarta. Ea consta intr-o tarta garnisita cu sunca afumata sau jambon, umpluta cu un amestec de oua si branza, lapte sau smantana si consumata ca aperitiv.

Treptat, au aparut variatiuni pe aceeasi tema, in functie de alimentele care intra in compozitia umpluturii (spanac, dovleac, ceapa, broccoli si altele). De aici si quiche cu spac si branza

Quiche cu spanac si branza

Este o reteta super-simpla, usor de facut si foarte gustoasa. Va recomand sa incercati si voi. Merge foarte bine ca aperitiv.
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes

Echipament

  • 2 boluri sticla mari
  • 1 cratita
  • 1 tava rotunda, de prajituri

Ingrediente

Aluat

  • 250 g faina alba
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • apa
  • sare

Umplutura

  • 300 g spanac
  • 300 g branza
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper

Instructiuni

Preparare aluat

  • Intr-un bol incapator puneti faina, sarea si praful de copt. Adaugati un ou. Topiti untul intr-o cratita si adaugati peste faina. Puneti putina apa si framantati usor, adaugand, daca e nevoie, apa, pana se formeaza o bila. Dati la frigider 30 de minute, apoi scoateti si intindeti cu un sucitor.

Preparare umplutura

  • Pana se raceste aluatul, se prepara umplutura. Spanacul se decongeleaza (daca este inghetat, la punga) sau se spala, daca este proaspat, din piata. Daca este congelat sa fierbe putin intr-o cratita, dupa care se scurge de apa si se pune intr-un bol. Daca este proaspat se toaca marunt cu un cutit si apoi se caleste putin intr-o tigaie, cu o lingura de ulei. Se adauga branza, lingura de faina, parmezanul, ouale, smantana si mirodeniile.

Preparare quiche

  • Se intinde aluatul foaie si se pune intr-o tava de placinta, unsa cu putin unt. Se da la cuptor pentru 10 minute, la foc potrivit. Apoi se scoate, se pune umplutura, intinsa uniform si se da la cuptor cam 30-35 de minute sau pana se rumeneste si este coapta.
  • Se serveste ca aperitiv, taiata triunghiuri, alaturi de un pahar de vin alb sau o bere rece.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Franceza, Romana
Cuvant cheie: quiche, quiche cu spanac, quiche cu spanac si branza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close