Pulpe de pui la tava – mai bune decat pieptul de pui
Destul de multa lume prefera pieptul de pui in locul pulpelor. Din punctul meu de vedere pulpele sunt mult mai gustoase, avand si o textura mai moale decat cea a pieptului de pui, care poate fi destul de atos daca este pregatit prea mult timp. In plus, pulpele de pui sunt mult mai ieftine decat pieptul.
Cum se prepara pulpe de pui la tava
Reteta aceasta de pulpe de pui la tava poate fi adaptata, in sensul ca puteti folosi diverse ingrediente precum mustarul, miere, mirodenii picante sau nepicante, sosuri… orice poate sa aduca gustul mai aproape de preferintele voastre. Eu le-am facut simple, doar cu putina sare, piper, usturoi, boia dulce si ulei de masline. Nu le-am marinat inainte dar, ati putea face o marinata si sa le lasati jumatate de ora-o ora la frigider, inainte de a le pune la cuptor.
De asemenea, am folosit pulpe cu tot cu piele, dar puteti incerca si cu pulpe de pui dezosate si fara piele. Cei care urmeaza o dieta ar putea inlatura pielea, deoarece aceasta contine destul de multe calorii. O pulpa cu piele, de 135 grame contine 240 calorii. In mod normal, o portie servita unui adult este de 2 pulpe dezosate.
Pot fi servite simplu, cu salata asortata sau alaturi de o portie de cartofi la cuptor sau, de ce nu, prajiti.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara pulpe de pui la tava.


Pulpe de pui la tava (Pulpe de pui la cuptor)
Echipament
- 1 tava de copt
- 1 bol de sticla
- 1 cutit de carne
- 1 tocator
Ingrediente
- 8 pulpe dezosate, cu piele
- 4 catei usturoi
- sare
- piper
- boia
- ulei de masline
Instructiuni
- Incingeti cuptorul la 190 grade
- Puneti pulpele dezosate intr-un bol de sticla.
- Adaugati sare, piper, boia si 2-3 linguri ulei de masline
- Curatati usturoiul si dati-l pe razatoarea mica. Adaugati-l in bol.
- Amestecati totul.
- Puneti pulpele in tava de copt, cu pielea in jos.
- Adaugati 3-4 linguri de apa.
- Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuptor timp de o ora si jumatate
- Scoateti tava din cuptor si inlaturati cu grija folia de aluminiu.
- Dati focul la cuptor la grill si introduceti tava la loc, timp de 10 minute, pana cand se rumenesc putin pulpele deasupra.
- Scoateti iarasi tava si, cu grija, rasuciti pulpele de pui, cu pielea in sus.
- Dati la cuptor inca 10 minute, pana cand se rumeneste frumos si pielea.
- Cand sunt gata, scoateti tava si aranjati carnea pe farfurii.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de pui vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.