Pulpe de pui la tava

417

Destul de multa lume prefera pieptul de pui in locul pulpelor. Din punctul meu de vedere pulpele sunt mult mai gustoase, avand si o textura mai moale decat cea a pieptului de pui, care poate fi destul de atos daca este pregatit prea mult timp. In plus, pulpele de pui sunt mult mai ieftine decat pieptul.

Reteta aceasta de pulpe de pui la tava poate fi adaptata, in sensul ca puteti folosi diverse ingrediente precum mustarul, miere, mirodenii picante sau nepicante, sosuri… orice poate sa aduca gustul mai aproape de preferintele voastre. Eu le-am facut simple, doar cu putina sare, piper, usturoi, boia dulce si ulei de masline. Nu le-am marinat inainte dar, ati putea face o marinata si sa le lasati jumatate de ora-o ora la frigider, inainte de a le pune la cuptor.

De asemenea, am folosit pulpe cu tot cu piele, dar puteti incerca si cu pulpe de pui dezosate si fara piele. Cei care urmeaza o dieta ar putea inlatura pielea, deoarece aceasta contine destul de multe calorii. O pulpa cu piele, de 135 grame contine 240 calorii. In mod normal, o portie servita unui adult este de 2 pulpe dezosate.

Pot fi servite simplu, cu salata asortata sau alaturi de o portie de cartofi la cuptor sau, de ce nu, prajiti.

Pulpe de pui la tava (Pulpe de pui la cuptor)

O reteta simpla si gustoasa de pulpe de pui la tava, coapte la cuptor, care poate fi adaptata cu diverse ingrediente care va pot stimula in mod placut papilele gustative
Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 minute
Timp coacere 1 hr 30 minute
Timp total 1 hr 40 minute

Ustensile

  • 1 tava de copt
  • 1 bol de sticla
  • 1 cutit de carne
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 8 pulpe dezosate, cu piele
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Incingeti cuptorul la 190 grade
  • Puneti pulpele dezosate intr-un bol de sticla.
  • Adaugati sare, piper, boia si 2-3 linguri ulei de masline
  • Curatati usturoiul si dati-l pe razatoarea mica. Adaugati-l in bol.
  • Amestecati totul.
  • Puneti pulpele in tava de copt, cu pielea in jos.
  • Adaugati 3-4 linguri de apa.
  • Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuptor timp de o ora si jumatate
  • Scoateti tava din cuptor si inlaturati cu grija folia de aluminiu.
  • Dati focul la cuptor la grill si introduceti tava la loc, timp de 10 minute, pana cand se rumenesc putin pulpele deasupra.
  • Scoateti iarasi tava si, cu grija, rasuciti pulpele de pui, cu pielea in sus.
  • Dati la cuptor inca 10 minute, pana cand se rumeneste frumos si pielea.
  • Cand sunt gata, scoateti tava si aranjati carnea pe farfurii.
Calories: 177kcal
Curs: Carne, Pasare
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: pulpe de pui, pulpe de pui la cuptor, Pulpe de pui la tava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close