Pulpe de pui la Dry Cooker

2.6K

Pulpe de pui la Dry Cooker – coapte inabusit.

Recunosc ca nu sunt fan Dry Cooker. Il folosesc destul de rar. E mai mult o chestie psihologica pentru ca ma enerveaza destul de mult reclamele fortate facute la „produsele minune care fac o mancare extraordinara care de fapt se face mai mult singura iar vasele se spala si ele cat ai clipi din ochi”!

Din cand in cand insa il folosesc pentru ca reduce din timpul de preparare, in sensul ca face doua operatiuni intr-una: fierbe la abur produsul dupa care il coace. Pentru cantitati mai mici de mancare este ok, altfel folosesc cuptorul pentru acelasi procedeu, iar vara este destul de neplacut sa cresti temperatura in bucatarie pe langa cea care vine de afara.

Cum se prepara pulpe de pui la dry cooker?

Pulpele de pui se marineaza cu diverse mirodenii, dupa gust. Puteti pune usturoi pudra, sare, boia, ierburi dar si condimente speciale pentru carne de pui, cum ar fi pui tandoori.

Se pune putin ulei in dry cooker si se aseaza pulpele. Puneti capacul si lasati cateva minute bune sa se coaca. Apoi luati capacul, intoarceti pulpele pe cealalta parte, asezati capacul si coaceti in continuare.

Cand sunt gata le scoateti si serviti cu garnitura preferata.

Dar, sa trecem la treaba si sa vedem ce ustensile ne trebuie, cantitatile de ingrediente si care sunt pasii detaliati pentru a prepara pulpe de pui la dry cooker.

Pulpe de pui la Dry Cooker

Servings 4 persoane
Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 30 minutes

Equipment

  • 1 cutit carne
  • 1 dry cooker

Ingredients

  • 1 kg pulpe de pui dezosate
  • sare
  • piper
  • mirodenii
  • apa
  • ulei

Instructions

  • Puneti putin ulei in dry cooker si adaugati putina apa.
  • Dati pulpele de pui cu sare si mirodenii si asezati-le in dry cooker.
  • Dati focul la potrivit si puneti capacul. Lasati sa se coaca timp de 20 de minute.
  • Luati capacul si intoarceti pulpele pe partea cealalta. Puneti capacul si mai lasati 10 minute.
  • Ridicati capacul. Nu stingeti focul la aragaz, lasati in continuare sa se prepare pulpele pana se evapora apa si carnea se rumeneste frumos.
  • Serviti cu garnitura (in cazul de fata conopida pane) si salata, eventual cu un sos de usturoi sau mustar langa.
Meniu: Carne, Pasare
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: aripioare de pui, dry cooker, pulpe de pui, Pulpe de pui la Dry Cooker

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete cu carne de pasare vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close