Recunosc ca nu sunt fan Dry Cooker. Il folosesc destul de rar. E mai mult o chestie psihologica pentru ca ma enerveaza destul de mult reclamele fortate facute la „produsele minune care fac o mancare extraordinara care de fapt se face mai mult singura iar vasele se spala si ele cat ai clipi din ochi”!
Din cand in cand insa il folosesc pentru ca reduce din timpul de preparare, in sensul ca face doua operatiuni intr-una: fierbe la abur produsul dupa care il coace. Pentru cantitati mai mici de mancare este ok, altfel folosesc cuptorul pentru acelasi procedeu, iar vara este destul de neplacut sa cresti temperatura in bucatarie pe langa cea care vine de afara.

Pulpe de pui la Dry Cooker
Echipament
- 1 cutit carne
- 1 dry cooker
Ingrediente
- 1 kg pulpe de pui dezosate
- sare
- piper
- mirodenii
- apa
- ulei
Instructiuni
- Puneti putin ulei in dry cooker si adaugati putina apa.
- Dati pulpele de pui cu sare si mirodenii si asezati-le in dry cooker.
- Dati focul la potrivit si puneti capacul. Lasati sa se coaca timp de 20 de minute.
- Luati capacul si intoarceti pulpele pe partea cealalta. Puneti capacul si mai lasati 10 minute.
- Ridicati capacul. Nu stingeti focul la aragaz, lasati in continuare sa se prepare pulpele pana se evapora apa si carnea se rumeneste frumos.
- Serviti cu garnitura (in cazul de fata conopida pane) si salata, eventual cu un sos de usturoi sau mustar langa.