Cum se prepara pulpe de pui la cuptor, in sos de ceapa cu mustar
Pentru cei care prefera mancarea low carb (si nu doar pentru ei) reteta de pulpe de pui la cuptor, in sos de ceapa cu mustar poate fi o alegere buna pentru masa de pranz sau cea de seara. Sunt folosite doar cateva ingrediente, iar modul de gatire este la cuptor si nu prajit.
Este o mancare usoara si satioasa, care poate fi insotita, dupa gusturi, de garnituri sau salate mai mult sau mai putin dietetice (pentru mai multe astfel de retete, cautati pe site categoria respectiva). Sau, puteti sa il serviti cu o salata simpla de varza si castraveti, precum am facut eu.
Preparatul il fac folosind pulpe de pui la caserola, fara os si fara piele, din magazinele de specialitate. Puiul de tara este mult mai tare si necesita o fierbere anterioara indelungata. Puteti incerca sa preparati aceasta reteta si cu piept de pui, ciocanele sau aripioare.
Pulpe de pui la cuptor – timp de preparare
Este un preparat pentru care trebuie sa va alocati peste 3 ore, deoarece etapa principala, cea de marinare, dureaza aproximativ 2 ore, iar gatirea la cuptor putin mai mult de o ora.
De aceea, pregatiti pulpele de pui din timp, lasati-le la marinat in sos de ceapa cu mustar la frigider si scoteti-le cu 1 ora si jumatate inainte de a fi servit.


Pulpe de pui in sos de ceapa cu mustar
Equipment
- 1 bol de sticla incapator
- 1 robot bucatarie
- 1 spatula
- 1 tava de copt
Ingredients
- 1 kg pulpe de pui dezosate si fara piele
- 3 cepe potrivite
- 2 linguri mustar
- ulei de masline
- cimbru sau alte mirodenii, dupa gust
- sare
Instructions
- Curatati ceapa si tocati-o marunt, cu ajutorul unui robot de bucatarie
- Adaugati mustarul, sare si putin ulei de masline si mixati pana cand se obtine o pasta consistenta
- Puneti pasta intr-un bol de sticla incapator si adaugati pulpele. Dati pulpele prin acest sos pe toate partile.
- Acoperiti bolul cu o folie si dati la frigider timp de 2 ore
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Intr-o tava incapatoare, neaderenta, puneti pulpele
- Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 40 de minute
- Scoateti folia si lasati inca 10 minute.
- Intoarceti pulpele pe cealalta parte si mai lasati inca 5-10 minute sau cate e nevoie ca sa se rumeneasca frumos
- Serviti cu diverse garnituri si salate, dupa preferinte.
Va doresc sa aveti pofta buna!
Pentru alte preparate din carne de pasare vizitati sectiunea de aici.